Sokkoló baleset történt néhány hete egy cirkuszi előadáson Szolnokon: egy motoros kizuhant a halálgömbből. Mentők vitték kórházba, a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatának közleménye szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A brazil lány, Alice azóta felépült és tegnap este visszatért a porondra.

A halálgömbben motoroztak

A Kékvillogó.hu adott hírt arról májusban, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz egyik szolnoki előadását drámai pillanatok szakították meg. Éppen a halálgömbben, egy nem túl nagy, fém, rácsos gömb belsejében mutatták be kivételes tudásukat a motorosok, akik hatalmas sebességgel keringtek a szűk helyen, mikor a baleset megtörtént. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Oszlopnak csapódott

Az egyik pillanatban a gömb ketté nyílt, ez még lehetett is volna a bemutató része, azonban a nyíláson kirepült az egyik motoros – árulta el néző, aki gyermekével a nézők soraiban foglalt helyet. A baleset után azonnal mentőt hívtak, akik elvitték a sérültet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Súlyos sérüléseket szenvedett

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy a motoros nő volt és súlyos sérülést szenvedett.

Alice medencesérülése

„Minden kedves nézőnkkel, akik a szolnoki premier előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, állapota stabil és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói” – áll a közleményben.

A szakma velejárója

 „Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója. Reméljük Alice gyorsan felépül és hamar visszatérhet a porondra, addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jó kívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!” – írta a társulat.

Párja is látta a balesetet

Később kiderült, a 25 éves lány közel két métert zuhant a porondra és eltört a medencecsontja. Csavarokkal rögzítették a törést. Párja az egész balesetet a gömbben motorozva nézte végig.

„Tudtam, hogy baj van”

„Láttam a zuhanást és tudtam, hogy baj van, de muszáj volt megnyugtatnom magam, egészen addig amíg vissza nem zárult a halálgömb és befejeztük a produkciót. Utána azonnal odarohantam hozzá, hogy megnézzen rendben van-e” – mesélte a férfi az RTL-nek.

Egyből visszatért volna

A motoros kilenc napot töltött kórházban. Amikor kiengedték, egyből visszatért a cirkuszba. Rögtön motorra akart ülni, azonban a párja, az orvosok és a csapattársak pihenésre kötelezték. „Az orvosok azt mondták, hogy rengeteg kell sétálnom a felépüléshez. Úgyhogy sétáltam, sétáltam és egyre erősebbnek éreztem magam” – mesélte Alice, aki végül péntek este, két hónappal súlyos balesete után tért vissza gömbbe.

A világon egyedülálló

Az öt brazil motoros minden nap közel két órát edz a fémgömbben. A világon egyébként mindössze négy olyan motorosnő van, aki bemerészkedik kétkerekűvel a halálgömbbe. Bár a 25 éves lányt péntek estétől ismét lehet látni a cirkusz porondján, biztonsági okokból a halálgömbben csak akkor motorozik majd, ha az nincs nyitott állapotban.

Magyarország legnagyobb utazócirkusza

A Magyar Nemzeti Cirkusz Magyarország legnagyobb utazócirkusza, mely az ország egyik legszínvonalasabb cirkuszműsorát mutatja be. A cirkusz a Richter artistacsalád tulajdonában áll, 1995-ben alapította Richter József, aki 2012-ben átadta az igazgatói szerepkört fiának.

Nagykőrös az új bázis

Ifjabb Richter József megvalósította régi álmát Szadán, az autós Safari Parkot hatalmas sikerrel, ahol a nemzeti cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz állatai, többek között elefántok, zsiráfok, zebrák, tevék, lámák és lovak várták az oda látogatókat. A sikertörténet, 2022 tavaszán Nagykőrösön, az új bázison folytatódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kép: a motoros szám a Magyar Nemzeti Cirkusz műsorán. Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz/Facebook