Péntek este éles eszközzel sebesítettek meg egy férfit az Örs vezér téri HÉV-állomáson. A rendszeres utazók megelégelték a H8-as HÉV vonalán történő incidenseket és nyílt levélben kérdezték meg a MÁV-HÉV Zrt-t, mit milyen intézkedéseket terveznek a durvaságok felszámolására. Kerepes polgármestere ugyancsak kinyilvánította, hogy elvárja a nyugodt, békés utazás biztosítását.

Megkéseltek egy embert

„Bizonyára számtalan jelzést kaptak a H8-as hév vonalán történő incidensekről. (Drogosok, részegek, hajléktalanok stb. és a lista végtelen.) Bizonyára azt is tudják, hogy épp most (2023.07.14 esti órákban) az Örs vezér téri állomáson megkéseltek egy embert. Én mint 100+kg-os férfiember, úgy gondolom, megbirkózom ezekkel az extrákkal, melyek az Önök vonatain és peronjain rám várnak. Bár hozzáteszem, nem ezért fizetek Önöknek” – írta a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Milyen intézkedések várhatók?

„De a feleségem és családom ennek nem szívesen teszem ki. Főleg nem az én vigyázó tekintetem nélkül. Érdeklődnék (és kérem ne egy sablon választ másoljanak be válaszlevélben) milyen intézkedéseket kívánnak foganatosítani a FIZETŐ utazóközönség védelmében?” – folytatódik a bejegyzés.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Félnek az ellenőrök

„Hogy lehetséges az, hogy míg más megveszi a jegyet, más útitárshoz az ellenőr hozzá se mer szólni? (Vagy úgy tesz mintha lepittyegné a jegyet, de a delikvens tudatában nincs, nem, hogy jegye lenne). A napokban megemelt jegyárakból terveznek bármit is a fizető utasok védelmébe vissza forgatni? Várom a fentiekkel kapcsolatos tájékoztatásukat. Köszönettel egy FIZETŐ utas” – fejeződik be a levél.

Polgármesteri levél

Mindezek után a település polgármestere, Gyuricza László ugyancsak nyílt levelet tett közzé a témával kapcsolatban. „Tisztelt MÁV-HÉV, tisztelt Rendőrség! Elvárjuk a nyugodt, békés, biztonságos utazás biztosítását! Elvárjuk, hogy gyerekeinknek, asszonyainknak ne kelljen nap mint nap a leírtakat átélni! Elvárjuk, hogy őrizzék a rendet, biztosítsák a nyugodt szabályszerű utazást!” – írta a polgármester.

Megtorló akciók sorozata

„11 hónapja történt a mézpergető eset, melynek elkövetőjét is csak rajtam keresztül sikerült felderíteni! Majd hatósági megtorló akciók sorozatát kaptam a nyakamba! Tisztelettel kérem Önöket! Biztosítsák a rendet a tömegközlekedési járműveken és az állomásokon!” – fogalmazott Gyuricza László.

Saját magának szerzett örömöt

A BudaPestkörnyéke.hu írt tavaly augusztusban a „mézpergetős esetről”. A rendőrség fogta el azt a férfit, aki saját magának szerzett örömöt a kerepesi HÉV megállójában. A polgármester kiakadt a férfi tettén, először felszólította, hogy adja fel magát, majd nyilvánosságra hozta az ipari kamera felvételeit. A 35 éves férfi különös magyarázattal állt elő a rendőrségen.

Egy nő jelentette be

A rendőrséget a szilasligeti HÉV megálló padján ülő nő értesítette, hogy a jegypénztáros bódé mögötti területen egy férfi önkielégítést végzett, miközben folyamatosan őt bámulta. A gödöllői rendőrök végül a Nógrád megyei Pásztói járáshoz tartozó kistelepülésen, a kállói rendőrök segítségével fogták el a férfit.

Megbánta tettét

A férfi beismerte tettét, ám konkrét magyarázatot nem tudott rá adni. Elmondta, kórházban lévő gyermeke miatt „kibukott és kikapcsolt az agya”. A HÉV megállóban állva meglátta a padon ülő nőt és nem tudja miért csinálta, amit csinált. Tettét azóta megbánta. A Gödöllői Rendőrkapitányság szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatta le vele szemben a további eljárást, egyben kezdeményezték bíróság elé állítását.

Kiakadtak a jogvédők

Gyuricza Lászlót, miután nyilvánosságra hozta a felvételt, betámadták a jogvédők. „Miféle jogbiztonság az, ahol egy polgármester ilyent tehet és mondhat” – mondta a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány” vezetője, Mérő Vera, aki szerint a kerepesi polgármester önbíráskodott.

Mentális zavar

Az alapítvány vezetője azt is elmondta, hogy Gyuricza László anélkül tette ki a netre a férfiről a felvételt és beszélt róla elítélően, hogy senkivel sem konzultált, aki egy kicsit is ért a témához. Mérő Vera szerint a videón közszemlére tett jelenetnek a hátterében mentális zavar is lehet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: