A Balatonfüredről a Déli pályaudvarra 13:11-kor elindult Katica InterRégió vonattal ütközött egy autó Balatonakarattyánál. A fénysorompó jól működött, tilosat jelzett a közút felé. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – Balatonkenese és Csajág között nem közlekedhetnek a vonatok.

Autó és vonat ütközött a Balatonnál

A Balatonfüredről a Déli pályaudvarra 13:11-kor elindult Katica InterRégió vonattal ütközött egy autó Balatonakarattyánál. A fénysorompó jól működött, tilosat jelzett a közút felé – adta hírül a Mávinform. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – Balatonkenese és Csajág között nem közlekedhetnek a vonatok, ezért itt pótlóbuszok szállítják az utasokat (várhatóan 15 órára érnek a helyszínre az első buszok). Az észak-balatoni vonalon jelentősen, 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segít a Katasztrófavédelem

A baleset miatt a Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó, Székesfehérvárról 14:17-kor továbbindult Vízipók InterRégió vonat csak Szabadbattyánig közlekedik. A Déli pályaudvarról Tapolcára tartó, Székesfehérvárról 13:51-kor továbbindult Kék Hullám InterCity csak Csajágig közlekedett. A balesetben érintett járat utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják le. A helyszínről származó információk szerint a kocsiban ülők túlélték az ütközést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Autóval ütközött a vonat

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy nem indult jól az egyik reggel azok számára, akik a Balatonról a főváros felé vették az irányt. Ugyanis a Tapolcáról 7:38-kor a Déli pályaudvarra közlekedő Kék Hullám InterCity (IC 19707) Pálkövénél egy autónak ütközött.  

Működött a fénysorompó

A pálkövei vasúti átjáróban a fénysorompó a baleset bekövetkezésekor rendben működött. A vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították le a vonatról – írta a MÁV. 

Fogházra ítélték

A napokban írtunk arról, hogy felfüggesztett fogházra ítélte büntetővégzésében a Keszthelyi Járásbíróság azt a 25 éves nőt, aki tavaly nyáron vonat elé hajtott autójával. A lány 16 éves öccse meghalt a balesetben.

Tragédia Keszthelyen

A nő tavaly július 29-én, délelőtti jó látási, derült időjárási és gyér forgalmi viszonyok mellett haladt kocsival Keszthely külterületén. Az Entz Géza utcai, jelzőtáblával biztosított vasúti kereszteződésben nem állt meg, és 30-34 kilométeres sebességgel ráhajtott a sínekre, miközben felé jobbról egy személyvonat közelített.  

Vészfékezett a mozdonyvezető 

A szabályszegő autóst 80-100 méterről észlelte a mozdonyvezető, aki vészfékezést hajtott végre és a vészkürtöt is megszólaltatta. Ennek ellenére a mozdony a kocsi jobb oldalának ütközött, ami a vasúti töltéshez csapódott, a vonat pedig több mint 200 méterrel távolabb tudott csak megállni.

Meghalt a 16 éves testvér

A balesetben a nő 16 éves öccse olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A fiatal nő könnyebben sérült meg, a vonat utasai sértetlenül vészelték át az ütközést.

Sokan figyelmetlenek 

Az eset után az egyik kommentelő, aki egy vonatvezető lehetett. Azt írta: „egy nappalos szolgálat alatt 3 autóval és 1 traktorral találkoztam átjárókban. Ha nem kürtölök rájuk és fékezek, telibe trafálom őket. A 4 esetből 2 fénysorompós átjáróban történt, egyszer az egyik autó felével benn az átjáróban, úgy tolatott vissza…”

A MÁV is beperelte a sofőrt

A bíróság a kiszabott büntetéshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól előzetesen mentesítette a nőt, de kötelezte a közel 670 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eset miatt a MÁV-START Zrt. sértettként a polgári jogi igényét újabb eljárásban követelheti. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Pálkövénél történt baleset helyszíni felvétele – Forrás: MÁV