Letartóztatta az Egri Járásbíróság azt a 46 éves férfit, aki felfegyverkezve fenyegetőzött a gyöngyösi polgármesteri hivatalban. V. Tamás egy kést és egy fegyvert is magával vitt a korábbi munkahelyére, ahol azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármestert és vele együtt a teljes városvezetést.

Fegyverrel ment ügyet intézni

Ahogy arról itt a Kékvillogó.hu hírportálon is beszámoltunk, egy férfi késsel és pisztollyal érkezett ügyet intézni a gyöngyösi polgármesteri hivatalba. Mint kiderült, az elkövető korábban két évig a hivatalban dolgozott, és Gyöngyösön sokan ismerik, hiszen még évekkel ezelőtt megmentette a 12 éves fiát az előző élettársától.

Letartóztatták a férfit

Hoszné Nagy Tímea, az Egri Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a férfi most sem tett vallomást, de tudomásul vette a döntést. A nyomozási bíró ugyanis egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte a férfi 30 napos előzetes letartóztatását.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éheztették a gyerekeket

V. Tamást azért ismerik sokan Gyöngyösön, mert ő volt az az apuka, aki elvitte a kisfiát a volt párjától. Feleségétől korábban két gyermekük is született, akiket éheztettek, és emiatt meghalt a másfél éves kislányuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megmentette a fiút

Az édesapa tudta, hogy volt párjával és életvitelével súlyos problémák vannak, ezért elvitte tőle a 12 éves gyermeküket. A felelőtlen anyát végül 18 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Sokat szenvedett

Egy ideig Tamás az édesanyja segítségével nevelte a fiát az idős asszony bérlakásában, azonban Magdi néni másfél évvel ezelőtt elköltözött egy szociális intézménybe. “Egy rendőr eljött értem az otthonba, hogy elvigyen Gyöngyösre kihallgatni. El is mondta, hogy milyen súlyos büntetést kaphat a fiam. Tudom, hogy nagyon csúnya, amit tett, de szerintem nem érdemel börtönt. Túl sokat szenvedett az elmúlt években – mondta a Borsnak Tamás édesanyja.

Sosem csinált még ilyet

Magdi néni azt mondta, hogy fia sosem követett még el hasonlót, emiatt nem is érti, mi történhetett vele, hogy ilyet csinált. “Elképzelni sem tudom, mi üthetett belé, de remélem, most a rácsok mögött átgondolja az életét.”

Megkeresi az unokáját

A nagymama azt tervezi, hogy felkeresi és magához veszi a 12 éves Kendét. Erre még úgy is hajlandó, hogy tudja, ezzel megváltozik a teljes nyugdíjas élete.

A gyámja akar lenni

Magdi néni azt is elmondta, hogy egyáltalán nem bánja, hogy kikerül az intézményből, mert ki nem állhatja a bezártságot. Azt viszont egyelőre nem tudja, hol van az unokája, de fel fogja venni a kapcsolatot a gyámüggyel, mert el akarja intézni, hogy Kende ne nevelőszülőknél vagy intézetben kössön ki, hanem ő nála. “Szeretném őt magamhoz venni, és a gyámja lenni” – mondta a nagymama.

Ez volt élete legnagyobb tévedése

Magdi néni a fiáról is elmondta a véleményét, miszerint ez volt neki élete legnagyobb tévedése. A nagymama tudja, hogy fiának vannak barátai, csak azt nem érti, miért nem beszélte meg velük, hogy mit tervez. “Ők biztosan lebeszélték volna erről a marhaságról! Mert marhaságot csinált, ez kétségtelen” – mondta.

Kende imádja az apját

A nagymama azt is elmondta, hogy a 12 éves Kende egyszerűen rajong az édesapjáért. “Erre meg is van minden oka, hiszen Tamás nagyon jól bánik vele. Igaz, hogy a fiam jó ideje egyedül nevelte Kendét, de nem kell őket sajnálni! Az a legfontosabb, hogy az unokám egy nagyon okos gyerek, és bízom benne, hogy ha felnő, jó ember lesz belőle. Igaz, hogy aspergeres, de szépen lehet vele beszélni, és ő maga is jól kommunikál” – mondta az asszony. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke