A rendőrök a helyszínen elfogták azt a férfit, aki egy kazincbarcikai hétvégi házban megszúrta ismerősét.

Halálos szúrás

Halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 60 éves miskolci férfival szemben. A gyanúsított 2022. december 9-én 16 óra 30 perc körül Kazincbarcikán, a Veres-lapos dűlő egyik hétvégi házában a közös italozás, és az előzetes szóváltást követően megszúrta 34 éves ismerősét. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyszínen elfogták a tettest

A bejelentést követően a nyomozók a helyszínen azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottat, akivel szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baltával ölte meg lakótársait

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy kettős gyilkosság történt az Érd melletti Diósdon. Egy 18 éves férfi baltával agyonütötte két lakótársát, majd kihívta a rendőrséget. A két áldozat együtt élt egy diósdi ingatlanban, ahová 2020 január végén befogadták a későbbi gyilkost. A három férfi gyakran tivornyázott az udvarban. A szomszédok elmondása szerint a tragikus estén is együtt énekeltek, hangosan zenét hallgattak.

Kegyetlenség

Mint kiderült, a gyilkos haragudott az őt korábban bántalmazó áldozatokra, ezért április 24-én éjjel a házban magához vett egy 100 cm hosszú, 17 cm élhosszúságú fejszét, felébresztette a már alvó áldozatot és a fejszével 4-5 erős ütést mért a fejére és a nyakára, továbbá csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába, ahol felébresztette a másik alvó férfit is és 4-5 fejszecsapással rá is lesújtott. Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette.

Alkoholt és energiaitalt vett, majd telefonált

A gyilkosságot követően a tettes elsétált egy közeli benzinkúthoz, ahol alkoholt és energiaitalt vett, majd visszament a házba, ahonnan a 112-es központi segélyhívó számon bejelentést tett, mely szerint egy baltával halálra verte lakótársait. A bejelentés alapján kiérkező rendőrök a gyanúsítottat rövid időn belül elfogták.

Gyakran fenyegetőzött

A szomszédok szerint a tettes kifejezetten agresszív férfi, aki gyakran fenyegetőzött gyilkolással, ha valaki felbosszantotta. A szomszédok azt is elmondták, hogy semmit sem hallottak a gyilkosságból, nekik csak az tűnt fel, hogy a rendőrautók kék fénye villog az utcán.

Ceglédi tragédia

Ugyancsak a Kékvillogó.hu adta hírül, hogy elfogták a ceglédi járőrök azt az 52 éves férfit, aki a gyanú szerint egy pajszerrel olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. Azóta őrizetben van.

Összeverekedtek

Egy ceglédi laktanya dolgozója kért két férfi verekedése miatt rendőri segítséget november 17-én délután. A percek alatt kiérkező járőrök véres ruhában és vascsővel a kezében érték tetten az 52 éves N. Józsefet, aki a gyanú szerint egy késsel megsebesítette azonoskorú férfi ismerőse kezét.Az áldozat könnyű sérülést szenvedett, a támadó ruháját borító vér mennyisége azonban valami komolyabb és súlyosabb történtekre utalt.  

 Holttestet találtak

A ceglédi rendőrök nyomozása után a helyszínen egy férfi holttestét találták, amit bántalmazás nyomai borítottak, sok vért vesztett, amelynek egy része a pajszerrel tetten ért N. József ruhájára kerülhetett. Az elsődleges vélemény szerint N. József olyan erővel ütötte 46 éves áldozatát, hogy koponyacsont sérülést, koponyaűri vérzést, agyzúzódást szenvedett. Az okozott sérülések vezettek nagy valószínűséggel halálához – írja a police.hu. 

Rövid kihallgatás

N. József kihallgatása nem nyúlt hosszúra, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, mindössze annyit mondott: „nem emlékszek semmire”. Ehhez minden bizonnyal az alkohol és gyógyszer koktélja is hozzájárult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció