Ahogy azt azt korábban megírtuk itt a KÉKFÉNY.com portálon, kettős gyilkosság történt az Érd melletti Diósdon. Egy 18 éves férfi baltával agyonütötte két lakótársát, majd kihívta a rendőrséget.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója április 26-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte a diósdi gyilkos letartóztatását. A meghallgatás közben új részletek is kiderültek a brutális gyilkosságról.

A két áldozat együtt élt egy diósdi ingatlanban, ahová 2020. január végén befogadták a későbbi gyilkost. A három férfi gyakran piált, tivornyázott, partiztak az udvarban. Ahogy azt megírtuk, a szomszédok elmondása szerint a tragikus estén is együtt énekeltek, hangosan zenét hallgattak az udvarban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mint kiderült, a gyilkos haragudott az őt korábban bántalmazó áldozatokra, ezért április 24-én éjjel a házban magához vett egy 100 cm hosszú, 17 cm élhosszúságú fejszét, felébresztette a már alvó áldozatot és a fejszével 4-5 erős ütést mért a fejére és a nyakára, továbbá csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába, ahol felébresztette a másik alvó férfit is és 4-5 fejszecsapással rá is lesújtott. Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette.

A gyilkosságot követően a tettes elsétált egy közeli benzinkúthoz, ahol alkoholt és energiaitalt vett, majd visszament a házba, ahonnan a 112-es központi segélyhívó számon bejelentést tett, mely szerint egy baltával halálra verte lakótársait. A bejelentés alapján kiérkező rendőrök a gyanúsítottat 1 óra 59 perckor elfogták.

A szomszédok elmondása szerint a tettes kifejezetten agresszív férfi, aki gyakran fenyegetőzött gyilkolással, ha valaki felbosszantotta. A szomszédok azt is elmondták, hogy semmit sem hallottak a gyilkosságból, nekik csak az tűnt fel, hogy a rendőrautók kék fénye villog az utcán.

Az ügyészség friss közleménye szerint a tettes megélhetése bizonytalan, munkahellyel, rendszeres igazolható jövedelemmel, rendezett családi kapcsolatokkal nem rendelkezik. Z. J.  Zs. bűnössége megállapítása esetén tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt vonható felelősségre. Ezek a körülmények, továbbá az, hogy a gyanúsított tettét jogos önvédelemnek tartja, a szökés, elrejtőzés közvetlen veszélye megalapozottan fennáll.

Továbbá feltehető, hogy a gyanúsítottat ért vélt vagy valós sérelem esetén további szabadságvesztéssel büntetendő, élet vagy testi épség elleni cselekményt követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, aki a bíróság előtt nem tett vallomást. A bíróság az indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 26-ig. Az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette a bíróság döntését, így az végleges és végrehajtható – írta mai közleményében az ügyészség.

Képek: A helyszínen készült felvételek – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu