Gyerekeket kényszerített prostitúcióra két nő és egy férfi. A bűncselekményt Budapest belvárosában, a Duna-korzó környékén követték el.

Egy 50 és egy 54 éves nő, valamint utóbbi 53 éves élettársa 2019. októberétől Budapesten, a Duna korzó környékén szervezetten prostitúciós tevékenységet végeztetett kiskorúakkal elsődlegesen külföldiek részére. A gyanúsítottak védelmet biztosítottak, átvették a pénzt, illetve a férfi a kiskorúak szállítását is végezte. 

A Rendőrség felderítette a szervezett tevékenységet és elfogta a terhelteket, akiket gyanúsítottként hallgatott ki gyermekprostitúció kihasználása, minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatásukra. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványozta a három gyanúsított letartóztatását.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyermekprostitúció büntetése

A törvény szerint aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy prostitúciójából haszonszerzésre törekszik, vagyis egy gyermek stricije, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A jogszabályok szerint büntetendő, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel való szexuális cselekményért ellenszolgáltatást nyújt.

Aki részben vagy egészben tizennyolcadik életévét be nem töltött, prostitúciót folytató személlyel tartatja ki magát, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Aki olyan bordélyházat tart fenn, vezet, vagy olyan bordélyház működéséhez szolgáltat anyagi eszközöket, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy folytat prostitúciót, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelt kép: Duna-korzó – Forrás: Google