A munkások egy mumifikálódott holttestbe botlottak a fővárosi önkormányzat pincéjében. Kiderült, hogy gyilkosság történt. A Hitler becenévre hallgató, szélsőséges nézeteket valló áldozat saját főbérlőjével veszett össze, és mivel T. György taekwon-dózott, Hitler húzta a rövidebbet. Rejtélyes esetnek indult, végül egy öngyújtó segítette a nyomozókat.

Múmia a városházán

Egy holttest ideális esetben sehol sem megszokott látvány. Hatványozottan igaz ez a fővárosi önkormányzat pincéjére, ahol 2003 július 29-én munkások találtak rá egy akkor még ismeretlen, mumifikálódott holttesre az önkormányzat Városház utcai épületének egyik pincéjében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrség feliratú pólót viselt

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a holttest egy férfié, akit körülbelül egy-másfél évvel korábban megöltek, vagyis bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség a lakosság segítségét kérte az azonosításban, kiemelve, hogy a feltehetően kopasz férfi fekete színű, hátán police feliratú pólót viselt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Öngyújtó a zsebben

Az áldozatot több késszúrással ölték meg és a fejét is erősen ütötték valamilyen tárggyal, ami miatt boncoláskor hatvan darabra esett szét a koponyája. Zsebében találtak egy öngyújtót, amelyen a városháza iratrendezéséért felelős cég logója volt, így kihallgatták a vállalkozásnál régebben és akkor dolgozó személyeket.

Hitler, a főbérlő

Megkérdezték, hogy valak nem tud-e a környezetében eltűnt emberről. Erre jelentkezett a 36 éves T. György, aki évekkel azelőtt a cégnél dolgozott. Azt mondta, volt egy „Hitler” gúnynevű ismerőse, aki a főbérlője volt, de egy éve eltűnt.

Volt-e horogkereszt a múmia karján?

Mint kiderült, T. György ölte meg a Hitler becenévre hallgató K. Tibor Józsefet, vagyis a román férfi magára hívta fel a figyelmet a nyomozók kérdezősködésekor. Mivel egy közeli kocsma törzsvendégeinek elmondása alapján kiderült, hogy Hitlernek horogkeresztes és SS feliratú tetoválása is volt, meg kellett vizsgálni, vannak-e ilyen önkényuralmi jelképek a városházi múmia testén.

Állandóan balhéztak egymással

Voltak, ráadásul Hitler koponyája egyezést mutatott a férfi arcáról készült fotóéval. A gyilkossággal akkor még csak gyanúsított T. György részletes beismerő vallomást tett. Azt is elmondta, hogy többhavi bérleti díjjal tartozott az áldozatnak. Ebből rendszeres veszekedések voltak.

Ő szúrt először, de pechje volt

T. György állítása szerint szaniter árukat mentek lopni a Városháza pincéjébe, mert Hitler ezekből akarta felújítani fürdőszobáját. A későbbi tetthelyen azonban megint összeszólalkoztak, mire a főbérlő kést rántott és combon szúrta T. Györgyöt. Utóbbi azonban taekwon-dósként úgy vágott vissza, hogy a megszerzett késsel háromszor megszúrta a férfit, majd egy fadarabbal több olyan ütést is mért áldozatára, amelyek közül egy is halálos erejű volt.

Egy évig senki sem kereste

György egyébként ismerőseinek azt a mesét adta be, hogy büntetett előéletű főbérlője börtönben van. Úgy tűnik, ezt elhitték és senkinek nem hiányzott a férfi, akinek holtteste ekkor már az önkormányzat pincéjében hevert.

Elnézést kért Demszky Gábortól

A „városházi múmia” gyilkosa több mint tíz évet kapott, mert 2002 őszén meggyilkolta szállásadóját. Az elítélt az utolsó szó jogán elnézést kért Demszky Gábor akkori főpolgármestertől, hogy ennyi kellemetlenséget okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Városháza Budapesten – Fotó: KV