A jelek szerint sorra buknak le azok, akik valamilyen módon érintettek a neves divattervező, Herczeg Zoltán büntetőügyében. A gyanú kábítószerkereskedelemről, ám a férfi állítja, csak fogyasztotta, nem pedig terjesztette az illegális szereket.

Újabb ember került rács mögé

Újabb gyanúsított letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség Herczeg Zoltán divattervező ügyében – derül ki az ügyészség Telexnek adott tájékoztatásából. A Fővárosi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa el is rendelte a letartóztatást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrök szerint kereskedés történt

A portál emlékeztet, Herczeget kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le, vele együtt egy másik embert is elfogott a rendőrség október végén, de őt szabadlábra helyezték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Állítólag rengeteg drogot találtak a lakásán

Mint itt a Kékvillogón is beszámoltunk róla, a rendőrök október 21-én csaptak le rá, s két nappal később elrendelték letartóztatását is, mivel az lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak. A férfit több televíziós műsorból is ismerhetik a nézők

Kokain és marihuána

A rendőrség korábban azt közölte, az üggyel összefüggésben két férfit fogtak el a 6. és 8. kerületben Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket, az elsődleges adatok szerint marihuánát, és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerin kokaint találtak.

Ellenzéki tüntetések szónoka volt

Herczeg Zoltán több alkalommal is felszólalt olyan tüntetéseken, melyeket az ellenzék kezdeményezett. Tavaly például részt vett Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők, illetve a Momentum Mozgalom által kezdeményezett tüntetéssorozaton. A politikai tüntetést „Dudálj, hogy a Várban is hallják!” címmel szervezték a Clark Ádám térre

Sose szerette a tömegcuccokat

Herczeg Zoltán divattervező és desinger 25 éve van a pályán. Több televíziós műsorban szerepelt. Divatstílusa egyedi, sosem szerette a tömegcuccokat. Egy tervezéséből általában 10 darab készült. „Magyarországon gyárt magyar kollégákkal, magyar munkaerővel, Magyarországon adózik, zömében itt is ad el megfizethető minőségben, büszke a patriotizmusára, miközben nyitott, liberális világpolgár is” – ez áll divatcégének honlapján.

Amerikai filmsztárral közös céget alapított

„Egészen Hollywood-ig jutott ezzel a mentalitással, 2015-ben közel volt ahhoz, hogy Michael Madsen amerikai filmsztárral közös brand-et alapítson. Ezt tartja karrierje szakmai csúcsának. Olimpia csapatnak csakúgy tervezett kivonuló formaruhát, mint multicégeknek hostess ruhákat, színházaknak vagy filmeknek jelmezt, de tervezett külső megkeresésre bútort, cserépkályhát, kandallót, kerékpárt, szemüveget, bármit, amivel megtalálják, és amiben örömet lel” – írják róla a honlapján.

Korábban már fontolgatta, hogy elhagyja a pályát

Nemrégiben arról beszélt az RTL Reggeli című műsorában arról beszélt, hogy megfordult a fejében, otthagyja a divatszakmát. „Nem döntöttem még el teljesen. Ez egy nagyon hosszú folyamat, de látom a világban zajló folyamatokat, amik teljesen elszomorítanak. És most, ha a világ jelenlegi állapotát nézem, akkor úgy gondolom, hogy a divat nem tartozik a legfontosabb dolgok közé”.

Nehezen szokja a börtönéletet

Úgy tudni, egyedül tartózkodik a cellájában, és van ideje arra is, hogy végiggondolja az elmúlt időszak eseményeit. Az ismert divattervezőt lesújtották a történtek, amiatt pedig még csalódottabb, hogy olyan valaki árulhatta el, akit a barátjának hitt.

Rajzolással űzheti el az időt

 A divatgurut a letartóztatása után néhány napig nem lehett látogatni, ám a közelmúltban járhatott nála a jogi képviselője.  Herczeg állítólag nem csak ruhaneműket kapott, hanem rajzeszközöket is. A rács mögött már munkába is állt, papírra vetheti a gondolatait, tervezhet, ha megszállja az ihlet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön Herczeg Zoltán látható.)