A terrorcselekmények miatt keresték azt a 41 éves férfit, akit még márciusban íteltek el. Az illető tagja volt annak a 2007-ben életre hívott nemzeti radikális mozgalomnak, amihez számos erőszakos bűncselekmény köthető.

Jött a TEK

A hónapok óta körözött 41 éves Sz. E. Istvánt a KR NNI fejvadászai fogták el a TEK segítségével. Egy Nógrád megyei település közelben kapták el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Napszámos volt

A falu birkalegelőjén napszámban dolgozott, amikor a rendőrök rajta ütöttek. Megtalálták a közelben autóját is, amit rendszámtábla nélkül egy bokorban rejtett el.

Bilincsben

A rendőrség felvétele

15 évet kapott

A férfi ellen márciusban hoztak ítéletet, 15 évet kapott. Sz. E. István 41 éves magyar-román kettős állampolgár és tagja volt annak a Hunnia névre hallgató szervezetnek, amit B. György hívott életre még – írja a rendőrség honlapja.

Politikai alapon

Hozzájuk köthető számos 2007-ben és 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény. A vádlott a bíróságon már meg sem jelent, elrejtőzött, s a hatóságok számára elérhetetlenné vált.

Egyszer már megszökött

A KR NNI célkörözési nyomozóinak augusztus 2-án sikerült azonosítani a férfi tartózkodási helyét, majd tekintettel bűnlajstromára, illetve arra, hogy 2017-ben már egyszer sikerült megszöknie a rendőrök elől, elfogásához segítségül hívták a Terrorelhárítási Központot.

Az elfogás után

Váratlanul

Sz. E. István nem számított a kommandósok felbukkanására. Miután a TEK műveleti egysége elfogta, a helyi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.