Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emeltek egy pirtói férfival szemben. Az elkövető a tanyáján az alkalmazottját egy vita hevében fa szerszámnyéllel halálra verte. 

Alkalmi munkás volt

A vád szerint a vádlott 2019 óta a pirtói tanyáján alkalmi munkásként foglalkoztatta a sértett férfit, akinek szállást és étkezést is biztosított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Részegen

Az férfi ittasan gyakran szidalmazta, időnként bántalmazta is a nála jóval gyengébb fizikumú későbbi áldozatát a nem megfelelő munkavégzése, vagy elszámolási jellegű vitáik miatt.

Éppen dolgozott

2021 októberében ismét ittasan érkezett vissza a tanyára, majd a kazánházba ment, ahol a szerencsétlen férfi takarított.

Lopással vádolta

A két férfi között vita alakult ki, mivel a vádlott azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy meglopta őt. 

Ütötte-verte

A vita hevében a férfi megragadta a sértett torkát, kétszer ököllel arcon ütötte, amitől a sértett hasra esett. Ezt kihasználva a vádlott egy 75 cm hosszúságú fából készült szerszámnyéllel nagy erővel, kitartóan, többször megütötta. Összesen 28-szor sújtott le rá.

Meghalt

A végén megtaposta és megrugdosta áldozatát, aki a súlyos bántalmazás következtében meghalt.

Fegyház

Az ügyészség af érfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és ezért fegyházbüntetést kért rá úgy, hogy feltételesen se szabadulhasson.

Még többet kell üljön

Mivel a férfi a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek utólagos végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapfotó az ügyészség felvétele.