Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az öt fiatal férfit, akik júliusban összeverekedtek egy siófoki szórakozóhelyen.

Az a fránya könyök

A vád szerint a 18 és 21 év közötti férfiak azért keveredtek szóváltásba, mert tánc közben két vádlott a könyökével véletlenül meglökte a másik társasághoz tartozókat, illetve egyikük lábára is léptek.

A verekedés

A vitát később tettlegesség követte, a vádlottak előbb dulakodni kezdtek, majd ütlegelni és rugdosni kezdték egymást. Ketten is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jöttek a biztonsági őrök

A vádlottakat a biztonsági őrök a helyszínen visszatartották, őket a nem sokkal később érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

Az esetről videó is készült

Nem úszták meg

A Siófoki Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és egyenként két évre próbára bocsátotta őket.

Rendszeres ellenőrzések Siófokon

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a társszervek munkatársai 2021. július 17-én 20 óra és július 18-án 4 óra között összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, a Petőfi sétányon. A művelet célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, megakadályozása, illetve megszakítása volt.

Videó a razziáról

Alkoholstop augusztus óta

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a siófoki polgármester javaslatára augusztus 1-tól tilos közterületen alkoholt fogyasztani, valamint nem árusíthatnak alkoholt 22 és 6 óra között az éjszaka is nyitva tartó boltok. A döntésről ide kattintva tudsz olvasni.

Helyes, de Tihany az más

Helyes és indokolt lépésnek tartja siófoki kollégája döntését Tihany polgármestere is. Tósoki Imre szerint Siófokon a közterületi alkoholfogyasztás valós probléma az ismét megjelenő „bulituristák” miatt, melynek kezelése elengedhetetlenné vált, így a rendeleti tiltással egyetért. Ugyanakkor Tihany nem szabályozza a közterületi alkoholfogyasztást, és szigorítást sem tervez. A polgármester szerint ennek az az oka, hogy  Siófokkal ellentétben az ő községüket első sorban nem a bulizni vágyó fiatalok látogatják, hanem a természeti és épített környezetben gyönyörködni vágyó turisták”.