Újabb áldozatot szedett az online társkeresés. Egy magát szír katonának kiadó nő több mint hétmillió forintot csalt ki magyar ismerősétől egy 64 éves férfitől. A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki legyen óvatos és körültekintő, aki a világhálón szeretne ismerkedni  

Drága ismerkedés

Az egyik közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg az a 64 éves férfi egy magát szír katonának valló nővel. Az ismerkedés 2023 májusában kezdődött, amit több levélváltás követett. Majd egyszer csak a nő azt állította, hogy a 850 000 dollárját csomagként feladná a férfinak, hogy helyezze azt Magyarországon biztonságba.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hétmillió forint a kár

A gyanútlan férfi a postázással kapcsolatban felmerülő költségeket elutalta, azonban a csomag nem érkezett meg. Az online ismerős több mint hétmillió forint kárt okozott a sértettnek. A férfi a napokban tett feljelentést a Szolnoki Rendőrkapitányságon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Legyenek óvatosak!

Ha közösségi oldalon ismerkedik, kérjük, legyen kellően körültekintő és óvatos, hiszen nem tudhatja biztosan, ki van valójában a profil mögött! Ezt mindig vegye figyelembe! Ugyanis a romantikus csalók elkövetői módszere az, hogy kiszemelik az egyedül élő, elvált vagy özvegy áldozatot, a bizalmába férkőznek, és cseten beszélgetést kezdeményeznek vele – írja a police.hu.

Hónapokon át építkeznek

A személyes találkozást mellőzve napokon, heteken vagy akár hónapokon keresztül építik a kapcsolatot. Legyen nagyon óvatos, hogy mennyi személyes információt oszt meg magáról! Gyanakodjon, ha az új online ismerőse nem szeretne találkozni, illetve tartózkodik attól, hogy telefonon vagy webkamerán beszéljenek!

Ne utaljon pénzt!

Nagyon fontos, hogy akit nem ismer személyesen, annak ne utaljon pénzt, ne tájékoztassa az anyagi helyzetéről, ne adja meg bankkártya- vagy online banki adatait, és ne küldjön másolatot okmányairól! Mindenképpen legyen gyanús, ha valaki arra kéri önt, hogy ne beszéljen másnak a kapcsolatukról!

Érzelmi kapcsolatba keveredtek

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki álnevén ismerkedett meg az online felületen a kiszemelt tatabányai nővel, majd miután sikerült érzelmi kapcsolatba keverednie vele, kihasználva hiszékenységét 70 alkalommal kérte, hogy támogassa őt pénzzel.

Hetente kért pénzt tőle

A csalásokra 2020. július 1. és 2021. május 18. között került sor az ügyészség honlapja szerint. A vádlott heti rendszerességgel kért pénzt a kiszemeltjétől, különböző indokra hivatkozva.

Bőséges lista

A listán orvosi költségek, a kórházi tartózkodással kapcsolatos költségek, gyógyszerkiadások, külföldi orvosi kezelés, valamint élelem egyaránt helyet kapott.

Csaknem 2 millió kapott „kölcsön”

A nyomozás adatai szerint 1400 forinttól egészen 200 ezer forintig terjedő összegeket küldött át neki a tatabányai nő, háromszor a férfi lakhelyére küldte el a pénzt postán, 67 alkalommal pedig bankszámlaszámra utalta át a kívánt összeget. A „kölcsönkért” összeg, 1 millió 800 ezer forint sosem került vissza a nőhöz.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció