Fokozottan ellenőrizték a napokban a taxikat Budapest belvárosában. Az összehangolt hatósági akció keretében többek között a viteldíjak szabályosságát vizsgálták. Pár nappal korábban a rendőrség próbálta kiszűrni a kamutaxisokat és a csalókat. A razzia keretében 325 taxit ellenőriztek, többek között 11 engedélyt is visszavontak a szabálytalanságok miatt.

A törvényes működést ellenőrizték

Fokozottan ellenőrizték a napokban a taxikat Budapest belvárosában. A rendőrség és számos egyéb hatóság szoros együttműködésben dolgozott, hogy biztosítsa a közlekedési szolgáltatások törvényes és biztonságos működését. Az éjszakai akció során a szabályosságot, a viteldíj szabályait, valamint a szükséges kötelező engedélyek és dokumentumok meglétét vizsgálták alaposan.

Éjszakai szabályok

A razzia résztvevői kimondottan az éjszakai időszakra jellemző szabályok betartására fektették a hangsúlyt. Az ellenőrzések célja az volt, hogy garantálják a közlekedési szolgáltatások megfelelőségét a szabályoknak, valamint, hogy a taxi utasai biztonságos és törvényes körülmények között utazhassanak. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csapatmunka

A Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület tagjai is szorosan együttműködtek a rendőrséggel, a BKK-val, az adóhivatallal és a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, hogy biztosítsák az utasbiztonságot.

Folytatása következik

A hatóságok hangsúlyozták, hogy tovább folytatják az ilyen jellegű közös erőfeszítéseket a közösségi biztonság és az zavartalan éjszakai szórakozás érdekében. A fokozott ellenőrzésekkel a hatóságok célja továbbra is az, hogy a lakosság biztonságban és nyugodtan élvezhesse a város éjszakai életét, írta a Ripost.

Kiszűrték a kamutaxisokat

Pár nappal korábban, egy másik akció keretén belül a rendőrség próbálta kiszűrni a kamutaxisokat és csalókat. A razzia keretében 325 taxit ellenőriztek, melynek eredményeként számos jogsértést tártak fel.

Durva tapasztalatok

Az ellenőrzések során egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló és egy kábítószert birtokló taxivezetőt is elfogtak. Emellett veszélyes eszközök felfedezése és vezetéstől eltiltott sofőrökkel szembeni intézkedés is történt.

Taxióra nélküli fuvar

A BKK taxiellenőrei 11 esetben jegyzőkönyvet vettek fel, melyek között taxióra nélküli személyszállítás, árdrágítás és törölt adatok a taxiórából is szerepeltek. Továbbá több eljárás indult nyugtaadási kötelezettség elmulasztása, foglalkoztatásbejelentés hiánya és adószám nélküli tevékenység miatt.

11 engedélyt visszavontak

A közlekedési hatóság két esetben rossz műszaki állapot és engedély nélküli átalakítás miatt vont vissza járművek műszaki engedélyét, valamint 11 drosztengedélyt is visszavontak a feltárt szabályszegések miatt. A hatóságok arról tájékoztattak, hogy hasonló ellenőrzések várhatók a közeljövőben is.

Kiemelt kép: razzia a fővárosi éjszakában. Fotó: Facebook