Autóvásárlás miatt utazott Dombóvárra Verrasztó Dávid. Az autó eladója azonban még egy utolsó kört akar tenni szeretett járművével, ezért 8 éves kislányát az úszóra hagyta. A sportoló nem tartott vele, barátja viszont igen. A búcsúkör tragédiába fulladt. Az eladó az autójával egy fának csapódott, azonnal szörnyethalt. Az úszó barátja pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

Autót akart cserélni

Verrasztó Dávid, szombaton, egy barátjával utazott Dombóvárra, hogy autót vásároljon, pontosabban a sajátját elcserélje egy másikra.  A kocsiját egy másik Mitsubishi Lancer EVO helyett hagyta volna ott. Az elvinni kívánt járgány gumijait azonban nem találták biztonságosnak a hosszabb útra, ezért úgy döntöttek, inkább trélerrel szállíttatják majd el.

Nem akart menni az eladóval

A jármű ugyanakkor üzemképes volt, ezért a tulajdonos az elszállítás előtt még menni akart vele egy búcsúkört.  Az úszót is megkérdezte, nincs-e kedve vele tartani, megtapasztalni, milyen a gép. Nem tudni, miért, de a sportoló nemet mondott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragikus hír érkezett

Verrasztó Dávid barátja viszont beült a Mitsubishibe, a tulaj pedig megkérte a sportolót, hogy amíg ő vezet, vigyázzon nyolc év körüli kislányára. Elindultak, és aztán nem sokkal később jött a hír a tragikus hír.

Fának csapódott

Szombat este, 7 óra körül Dombóvár külső részére, a város szélére mentek, havas, esős volt az út, amin megcsúszott a majdnem 300 lóerős Mitsubishi, s egy fának csapódott.

Az egyik férfi meghalt

Az Országos Mentőszolgálat a baleset után közölte, hogy az egyik férfi a helyszínen életét vesztette, egy másikat súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A sérült állapotáról a kórházi átadást követően információval nem rendelkezik a mentőszolgálat.

Nem voltak bekötve

A rendőrség az ügy kapcsán azt is megjegyezte, hogy a kocsiban ülők nem voltak bekötve. „Egy autó vezetője nem az időjárási- és látási-, útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, elvesztette az uralmát a járműve felett és fának csapódott. Az autó vezetője, egy 41 éves helyi férfi a helyszínen elhunyt. Utasát, egy 28 éves hajdúsámsoni férfit súlyos sérülésekkel vittek kórházba” – írta a Dombóvári Rendőrkapitányság.

Maga alatt van

„Teljesen magam alatt vagyok, felfoghatatlan ez a tragédia. Nem láttam a balesetet, még csak nem is hallottam a csattanást, de érthető módon, mélyen megrázott, ami történt. Ezúton is részvétemet fejezem ki a családnak, évekbe telhet, mire feldolgozzák a tragédiát, nem is tudok többet beszélni most erről” – mondta la Blikknek Verrasztó Dávid.

Kampány indult

A Magyar Rendőrség idén márciusban indította el a CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára. A kampányhoz a gyermekbaleseti- és sürgősségi ellátás fejlesztése kiemelt kormányzati programot vezető Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet is csatlakozott, hiszen közös cél az emberi élet, a testi épség és az egészség megóvása.

Nem használják a biztonsági övet

A rendőrség adatai szerint idén októberben több mint 10 700 olyan autóssal, 80%-ban sofőrökkel, találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Pedig az öv életet menthet. Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét!

Menjenek busszal!

A rendőrség ezzel kapcsolatban ezt írta pár hete: „Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv. Felelősséggel tartozunk családunkért, embertársainkért egyaránt!…hogy mindenki hazaérjen!”

Kötelező a biztonsági öv

Magyarországon 1976. január 1-je óta kötelező a biztonsági öv használata a gépjárművekben, 1994 óta pedig a hátsó ülésen ülőknek is kötelező övet csatolni lakott területen kívül és belül is egyaránt. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fentiekkel a közlekedők többsége tisztában van, azonban mégsem használják ezeket a passzív biztonsági eszközöket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció