A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberrablás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik úgy akartak behajtani egy tartozást, hogy elrabolták az érintettet.

Nem tudott fizetni

A vádirat szerint a sértett és felesége 2020-ban támogatást vettek igénybe ingatlanvásárlás és felújítás érdekében. Az építkezési munkálatok elvégzésére egy kivitelező céggel állapodtak meg, mely felé a sértett teljesíteni nem tudott, mivel a támogatásból még 500.000 forintot nem utaltak ki számára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vita

Az így kialakult pénzügyi elszámolási vitáról tudomást szerzett az egyik elkövető, aki úgy tudta, hogy a támogatást a sértett már megkapta, ezért felajánlotta a cég képviselőjének, hogy ellátogat a sértetthez a vita rendezése érdekében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fenyegetni kezdték

2021 júniusában az elkövető egy társával elment a sértett házához, ahol fenyegetések közepette követelték tőle az 500.000 forint megfizetését. A sértett annyira megijedt a vádlottaktól, hogy azonnal bemenekült a házba, de támadója utolérte és többször megütötte, majd a földön fekvő sértettet többször fejen rúgta.

Menekülni kezdtek

A behajtó a jelen lévő családot fenyegetni kezdte, ezért a sértett felesége a gyermekeikkel kimenekült az udvar egyik melléképületébe, ahonnan tárcsázta a segélyhívót. Közben az egyik férfi utánament, kikapta a kezéből a telefont, így megszakítva a hívást, majd fenyegetni kezdte azért, hogy a bankkártyáját és annak kódját megkapja az ijedt nőtől.

Kioltják a család életét

Az egyik vádlott felszólította a sértettet és annak feleségét, hogy egyiküknek velük kell mennie egy pénzkiadó automatához azért, hogy a kártyáról pénzt vegyenek fel, máskülönben végeznek az egész családdal.

Velük ment az apa

A fenyegetés hatására végül akarata ellenére a sértett apa a férfiakkal ment, akit az autóba berángattak, majd elvitték őt egy automatához és még az út során is bántalmazták őt. A férfiak egyértelművé tették a sértett számára, hogy a tartozás teljesítéséig nem szabadulhat fogságukból.

Nem volt fedezet

Az elkövetők pénzt akartak felvenni, de fedezet valóban nem állt rendelkezésre, így végül a sértettet kilökték az autóból és hátrahagyták őt.

Emberrablás bűntette

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a vádlottakkal szemben emberrablás bűntette miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást szabjon ki velük szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció