A villamos másfél kilométeren keresztül vonszolta magával a férfi testét, aki akkor esett a villamos alá, amikor két szerelvény között próbált meg átmászni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység- Irányítási Központjába 2020. szeptember 24-én 20 óra 15 perc körül több bejelentés is érkezett arról, hogy Budapesten, a Hungária körút és Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél lévő villamosmegállóban egy férfi beesett a villamos alá.

A férfi a szerelvények között akart átmászni

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 37 éves budapesti férfi akart átmászni az éppen megállóban álló 1-es villamos szerelvényei között, de elesett, a jármű pedig elindult. A villamos a férfit másfél kilométeren keresztül húzta magával, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal életét vesztette.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Nem ez az első eset, hogy villamos gázol halálra valakit a fővárosban, hasonló esetekről a KékVillogó itt írt:

Átment a villamos az asszonyon, belehalt a figyelmetlen telefonálásba

Figyelmetlenség okozta korábban is a bajt

Ebben a korábbi esetben a figyelmetlen fiatal férfi körültekintés nélkül próbált meg átkelni a síneken a Kőbányai úton. A balról nagy sebességgel érkező villamos vezetőjének esélye sem volt megállni. A figyelmetlen gyalogost, miután a jármű elsodorta, egy kamion is elütötte. A férfi a helyszínen meghalt, az eset még februárban történt.

Megrázó felvételek

Egy másik esetben megrázó felvételek is készültek, amit egy 13. kerületi térfigyelő kamera rögzített: A kezében esernyőt tartó nő egy ideig a járdán várakozott, majd egyszer csak elindult, pedig a lámpa még piros volt, és menet közben telefonált. Egy autó elütötte, a gyalogos több métert repült, és azonnal az életét vesztette.

Nem csak a villamos a baj

A fővárosban persze nem csak a villamos a “baj”. Sokszor a figyelmetlen gyalogosok körültekintés nélkül haladnak át az úttesten, az autósoknak pedig esélyük sincs arra, hogy megálljanak. Valószínűleg ez történt néhány hónappal ezelőtt a 15. kerületben is, amikor egy idős asszonyt gázoltak halálra.

Ez is érdekelhet:

Halálos gázolás Pécsett, közben egy besurranó tolvajt fogtak sok ékszerrel Győrben

Motoros és autós ütközött Ajkán: a motoros a helyszínen szörnyethalt

Kiemelt kép: Illusztráció