Halálra gázolt egy busz egy kerékpáros férfit Győrben – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Nem adta meg az elsőbbséget

A közlemény szerint a baleset a Pápai úton történt. A szerződéses autóbuszt vezető 52 éves sofőr jobbra kanyarodás közben nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó 62 éves kerékpárosnak, és elgázolta. A balesetben a kerékpáros férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt – tették hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Motor elé hajtott a biciklis

Amint azt a Kékvillogó is megírta augusztus 30-án, szerdán késő délután Gödöllő belterületén súlyos baleset történt, melynek során kettő kétkerekű vezetője sérült meg komolyan. Egy Valkó felől a megengedett sebességgel érkező, Honda VFR típusú motorkerékpár haladt Gödöllő, Állomás utcán, amikor a gödöllői vasútállomásánál lévő jelzőlámpás gyalogátkelőhelyhez ért. Ebben a pillanatban jobbról egy kerékpáros jelent meg, aki a lámpa tilos jelzése ellenére úgy gondolta, hogy átteker a gyalogátkelőn. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó helyszínről:

Elütötte a biciklist

A motort vezető 18 éves fiatalembernek fékezni sem volt ideje, elütötte a kerékpárost, aki métereket repült a levegőben, mielőtt az aszfaltra zuhant, a Honda motor pedig az ütközés hatására lehaladt az úttestről és a bal oldali árokba csapódott. A baleset következtében a kerékpáros és a motoros is súlyosan megsérült, tudatta a BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója.

Helyszíni felvétel:

Súlyos sérülések

A motoros, noha viselt bukósisakot, igen komoly koponyasérülést szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai a budapesti Honvéd kórházba szállították, ahol azóta is mélyaltatásban tartják. A mentés és helyszínelés ideje alatt félpályás útzár mellett lehetett közlekedni. 

Tragédia az Árpád hídon

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtunk róla, hogy halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az Árpád hídon július elején. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Tragédia Herceghalomnál: motoros és biciklis ütközött, mindketten meghaltak – drámai fotók a helyszínről

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik