Szörnyű dolgot művelt az édesanyjával egy férfi Somogy megyében. Az idős, beteg asszonyt kitette Pusztakovácsi külterületén az erdőben, majd magára hagyta. A kegyetlen férfival szemben most a Somogy Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Albérletben éltek

A vádirat lényege szerint az ötvenes éveiben járó, munkanélküli vádlott 2022 nyarától albérletekben élt édesanyjával, megélhetésüket az asszony nyugdíja biztosította. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Romlott az állapota

Az idős nő egészségi állapota 2022 augusztusától jelentősen megromlott, csípőműtétjét követően korlátozottan, járókeretet, valamint kerekesszéket használva, segítséggel tudott csak közlekedni. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokat ivott

A férfi az albérletekben való tartózkodásuk során rendszeresen fogyasztott alkoholt, ittasan többször kiabált az édesanyjával, továbbá esetenként bántalmazta.

Eljöttek az egyik albérletből

A férfi 2022 októberében a második bérleményből úgy távozott személygépkocsijába tett személyes holmijukkal az asszony társaságában, hogy azt előzetesen nem közölte a főbérlővel.

A környéket járták

A férfi az ellátásra szoruló édesanyjával több napon keresztül a környéket járta, a hideg idő ellenére mindvégig a járműben tartózkodtak, abban is aludtak.

Kitette az édesanyját

A férfi a napokig tartó autózást követően, Pusztakovácsi külterületén, egy elhagyatott erdős részen a járműből legyengült édesanyját kirakta, ruhákat terített rá, járókeretét a sértett által el nem érhető távolságra dobta, majd a magáról gondoskodni nem tudó idős nőt a sorsára hagyta.

Meghalt a néni

Az asszonyt kihűlés következtében hunyt el, testét halála után, napokkal később találták meg. A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Szörnyű tragédia Győrben: busz gázolt halálra egy bicikliző férfit

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ügyészség