Megszólalt a Borsod megyében elhunyt kisgyermek édesanyja: elmondása szerint a hatalmas fájdalom mellett erős haragot is érez, és nem tudja megbocsátani a történteket.

Így történt az eset

Ahogy írtunk róla, elhunyt egy 9 hónapos gyermek, miután a nevelőapja túl forró vízben fürdette őt. A kisfiú olyan erős égési sérüléseket szenvedett, hogy másnapra meghalt. A nevelőszülei szerint a fürdővíztől bepirult a kicsi bőre, de azt hitték, nem nagy a gond, ezért megetették, majd lefektették aludni. Csak másnap reggel észlelték, hogy elhunyt. A kis Attila édesanyja csupán napokkal később tudta meg, mi történt a gyermekével.

Aggódik

„Szerdán történt az egész, és engem pénteken értesítettek, hogy a gyermekemet elveszítettem. És akkor sem a nevelőszülő, hanem a nevelői tanácsadó. Sajnálattal közölte, hogy elhunyt a legkisebb gyermekem” – fogalmazott a gyászoló édesanya, majd elmondta, hogy a többi gyermekéért is aggódik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokáig helyszíneltek

„Nagyon nagy tragédia, düh, meg harag. Szeretném visszakapni a gyermekeimet, nem szeretném, hogy a többi gyermekkel is ilyen történjen” – fogalmazott. Az egyik szomszéd elmondta, hogy a rendőrök hosszú órákon át helyszíneltek a házban, ahol a tragédia történt. „Azt hiszem, tíz órától egész hét óráig helyszíneltek” – árulta el az RTL Híradójában.

Nem volt baj a hőmérséklettel

A nevelőapa állítása szerint, amikor megkezdte a fürdetést, a fürdővíz normál hőmérsékletű volt, menet közben azonban forróbb lett. Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A nevelő apa a gyanúsított

A rendőrség arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy a haláleset miatt a nevelőapát hallgatták ki gyanúsítottként. Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Innen származik a baba

Egy mélyszegénységben élő, miskolci hatgyermekes családra december végén rászakadt a háztető, az ő gyerekük volt a 10 hónapos, tragikus körülmények között meghalt csecsemő. A család végül Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő segítségével kapott szükséglakást. Erdei a Facebookon azt írta, felhívást tett közzé, hogy megsegítsék a családot, és állítása szerint nagyon sok felajánlást kaptak.

Sokan segítettek a családnak

„A rosszindulatú, rasszista, kényszeres, okoskodó, végtelenül gonosz hozzászólások ellenére mégis örömteli, hogy vannak még jólelkű emberek” – írta a képviselő.

Elvették a gyereket a családtól, ezután történt a tragédia

Erdei az rtl.hu-nak elmondta, hogy a családból kiemelt 10 hónapos gyermek a család rokonaihoz került, a tragédia pedig már a gyermek nevelőszüleinél történt, Ináncson.

Lakathatatlan az ingatlan, ahol laktak

A képviselő arról tájékoztatott, hogy szakemberekkel tekintették meg a miskolci ingatlant, akik megállapították, hogy azt le kell bontani. A tető nélküli házban jelenleg az elhunyt kisgyermek nagyapja él.

Az RTL Híradó riportja:

Kiemelt kép: RTL riprotja – Forrás: RTL