A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást, mert egy autós elütött egy embert, de elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök szemtanúkat keresnek. Videó is készült a balesetről, amit a cikk végén találsz.

A hajnali órákban történt a baleset

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen személy 2022. december 29-én 4 óra 49 perckor Sopronban, a Kismartoni soron a Kossuth Lajos utcai irányába közlekedett személygépkocsijával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megállt a kocsi, a gyalogos pedig elindult

Haladása során a járművezető a kereszteződéshez érve megállt, feltételezhetően, hogy eleget tegyen elsőbbségadási kötelezettségének a Kossuth Lajos utca úttestjén közlekedő járművek részére. Ugyan ezen időben érkezett a Kismartoni sor és a vasúti gyalogos átjáró kereszteződéséhez a Baross utca irányából egy gyalogosan közlekedő férfi, aki a vasúti gyalogos átvezetést elhagyva a Kismartoni sor úttestjén keresztül egyenesen kívánt tovább haladni a gyalogjárdáján. A járókelő a gépkocsit észlelve megállt, majd mivel látva, hogy a jármű még álló helyzetben volt, az úttestre lépett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiszállt a sofőr

Ezt követően azonban az ismeretlen sofőr elindult, és őt fellökte.  A balesetet észlelve az autóvezető megállt, majd utasával együtt a gépkocsiból kiszállt és a sértett segítségére siettek, felsegítették, majd a helyszínt mindannyian elhagyták. A baleset következtében a 49 éves férfi megsérült.

Segítséget kér a rendőrség

„A körülmények tisztázása érdekében a Soproni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki látta a balesetet jelentkezzen személyesen a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Sopron, Flandorffer Ignác utca 2. ) vagy hívja a 06-99/311-234-es telefonszámot. Amennyiben az esettel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja felé a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámon, valamint a 112-es, díjmentes segélyhívó számon” – írják a honlapjukon.

Pár napja Budapesten ütöttek el egy gyalogost

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a súlyos baleset a 11. kerületben történt. A Tétényi úton, a Bikás Park közelében a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy nőt.

15 métert repült

A szerencsétlenül járt hölgy körülbelül 15 métert repült, és súlyosan megsérült, miután a lámpa nélküli zebrán megtörtént a baj.

Helyszínelés az esőben

A baleset helyszínén órákig tartott a helyszínelés, egy idő után a buszközlekedés is újraindult. A szemtanúk és a környéken lakók véleménye megoszlik az újabb elkerülhető baleset kapcsán.

„Szereljenek fel nyomógombos átkelőket!”

„Én kötelezném az önkormányzatokat, hogy a kijelölt gyalogátkelőket alakítsák ki nyomógombos lámpás átkelőkre. Ilyen közvilágítás mellett, ráadásul esős időben szinte lehetetlen látni, hogy ki akarja igénybe venni az átkelőt. A gyalogos is várhat pár másodpercet, míg a lámpa a gombnyomás után szabadot ad neki” – javasolta egy hozzászóló a baleset után.

„Megy, mint a birka”

„Sok gyalogos nem törődik azzal, hogy látod-e vagy sem, megy, mint a birka. Ezt tapasztalom elég gyakran” – írta egy másik kommentelő.

Nehezen belátható gyalogátkelő

„Minden nap ezen a szakaszon közlekedem autóval. Sötétedés után nehezen belátható a gyalogátkelő, főleg, ha az előtte levő megállóban a busz is bent áll. Ráadásul a téli időszakban sokan sötét ruhákat hordanak, ami miatt még nehezebb észrevenni őket. Ha valahova, ide tényleg indokolt lenne a lámpás zebra” – tette hozzá egy helyi lakos.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A videó a soproni balesetről:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából