A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen többszörösen minősülő erőszak bűntette miatt. Az elkövető jó kapcsolatba került a szomszédos lakásban lakó ötéves lány gyermekét egyedül nevelő nővel. A kiskorú lányt többször fagylaltozni vitte, ekkor tett durva dolgokat. 

A szomszédban lakott a kislány

A vádirat szerint a vádlott egy miskolci társasházban lakott, és jó kapcsolatba került a szomszédos lakásban élő ötéves lánygyermekét egyedül nevelő nővel. Átjártak egymáshoz, a férfi gyakran élelmiszerrel is támogatta őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Néha a férfi vigyázott rá

Az édesanya megengedte, hogy lánygyermekét a férfi elvigye, amely időtartam alatt ő látta el a felügyeletét. 2021. szeptemberében az elkövető több esetben a kislányt fagylaltozni vitte, majd kihasználta a kislányt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A hátsó ülésre ült a férfi

A kislány nem szólt az édesanyjának, mert a vádlott megtiltotta neki. Szeptember végén a férfi ismét elvitte a gyermeket fagylaltozni, majd visszafelé megálltak egy játszótérnél.

Elmondta a kislány

A vádlott az autó hátsó ülésre ült e kislány mellé, majd olyant tett, ami felháborító. Hazaérve, a kislány a vádlott férfi tiltása ellenére, valamennyi eseményről beszámolt az édesanyjának.

Fegyház várhat az idős férfira

Az ügyészség a büntetlen előéletű bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Rosszul bánt a gyermekével

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, korábban 2017-ben jogerősen 6 évre ítélték azt a férfit, aki a kislányát 2014-2015-ben bántotta. A büntetésből 2019-ben feltételesen szabadlábra kerülhetett. Ezután az apa – annak ellenére, hogy a bíróság szülői felügyeleti jogát megszüntette – felkereste a volt élettársát, és ismét a kislány közelébe került.

Elhozta az iskolából

2019 decemberében a férfi a volt barátnője nevében egy hamis, fogorvosi beutalót készített, amellyel elhozhatta a kislányát az iskolából. Ezt követően a kislányát hazavitte, ahol ismét teret engedett bűnös fantáziáinak.

Ismét elítélték

A Fővárosi Törvényszék 2021. januárjában a különös visszaesőnek számító férfit bűnösnek mondta ki, és 13 és fél év fegyházra ítélte. Ezenfelül a férfit 10 évig a közügyek gyakorlásától is eltiltották, valamint véglegesen megtiltottak neki minden olyan tevékenység gyakorlását, aminek köze lehet 18. életévét be nem töltött gyermekek neveléséhez, gondozásához.

Nem szabadulhat

Az elsőfokú bíróság azt is elrendelte, hogy ezúttal a férfit ne lehessen szabadlábra helyezni a büntetése ideje alatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció