13 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság annak a férfinak, aki 3 évet töltött fegyházban és 1 évet házi őrizetben, mert az akkori bírósági döntés szerint megölte a 81 éves Margit nénit. Ez az összeg a korábban ügyvédekre költött díját fedezi.

10 éve történt a gyilkosság

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hogy Tíz évvel ezelőtt egy a borsodi Kovácsvágás egyik házában vertek agyon egy idős asszonyt és vitték el az összes megtakarított pénzét.

A rendőség elfogta a fiatal férfit

A rendőrség egy fiatal férfit elfogott, majd azzal gyanúsították meg, hogy kirabolta és kegyetlenül meggyilkolta áldozatát. A vádirat szerint állon ütötte az asszonyt, amitől az a földre zuhant, ahol a támadó tovább ököllel tovább ütötte a fejét, végül pedig a nyakát a hátrafeszítve eltörte a nő nyakcsigolyáját.

Tanúból vádlott

„Megdöbbentem, amikor másfél évvel később tanúból vádlott lettem. Az igazi sokk akkor ért, mikor az elsőfokú bíróság a DNS-mintámra hivatkozva 18 év fegyházra ítélt. Az ítéletet hallva az édesanyám rosszul lett, rögtön elájult. Én pedig abba a fegyházba kerültem, ahol a Viszkis rabló is ült – mondta Csendi Tibor a Blikknek.

Felmentette a Törvényszék

A Debreceni Törvényszék néhány hónappal később bizonyíték hiányában fel is mentette, mivel a másodfokú bíróság nem talált olya kétséget kizáró bizonyítékot, mely bizonyítaná a vádlott bűnösségét.

10 milliót költöttek ügyvédekre

„Tudtuk, hogy a mi fiunk nem lehet gyilkos, ő egy csendes, jólelkű fiú, aki a légynek se képes ártani. Három ügyvédet fogadtunk, 10 millió forintunkba került, hogy tisztázódjon a fiam neve. Amikor hazajött, húslevessel, rántott hússal és töltött káposztával fogadtuk. De addigra a legkisebb gyerekünk, Ádám belebetegedett abba, hogy a bátyja börtönben ül, s őt ma is pszichológus kezeli – mondta Tibor édesapja.

13 milliós kártérítés

Bár Csendi Tibinek 13 millió forint kártérítést ítélt a bíróság, az összeg után járó 3,6 millió forint illetéket be kell fizetnie a bíróság pénztárába, vagyis a kapott összeg nem fedezi a keletkezett költségeit.

Bekopogott hozzá az igazi gyilkos a házi őrizetben

Az emberöléssel vádolt R. Béla, akinek a DNS-mintáját találták meg Margit néni körme alatt, most a miskolci börtönben várja a tárgyalást.  Amikor Csendi Tibor házi őrizetbe került, R. Béla bekopogott hozzá, hogy megkérdezze, hogy érzi magát, mi újság vele.

Fájdalmat és szenvedést kíván neki

„Dehogy sejtettem, hogy az igazi gyilkossal, a sorsom megrontójával beszélgetek. Azt kívánom neki, százszor annyi fájdalmat, szenvedést éljen át, mint amit nekem okozott” – mondta i Csendi Tibi.

Kiemelt kép: Csendi Tibor – Forrás: RTL klub