Csúnyán pórul járt az a házaspár, aki megvette a világhírű hegedűművész, Edvin Marton budai házát. A 2. kerületi villát 400 millió forintért árulták, a vétel után azonban kiderült, hogy komoly problémák vannak az ingatlannal. A helyrehozatal mintegy 100 millió forintjába került a családnak, a rendőrség pedig csalás gyanúja miatt nyomoz.

Nagyon szerették a Gyíkfű utcai villát

Edvin Marton a tulajdoni lap szerint 2019. decemberétől volt egyszemélyi tulajdonosa a 2. kerületi, Gyíkfű utcai villának, amibe feleségével és két gyermekükkel költözött. Egy Seychelle-szigeteki cégtől vásárolta meg az otthont, ami három évig volt tulaj. Szerették nagyon a helyet, Adrienn, a családanya még gyönyörű látványkonyhát is csinált, mintha csak egy katalógushoz készült volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szemet vetettek a házra

Nem csoda, hogy egy kétgyerekes diplomás házaspár, amikor több év külföldi munka után hazatért, épp erre a házra vetett szemet. Martonék akkor már Balira terveztek költözni, így határozottan előnyös volt mindkét fél szempontjából, hogy a vevő épp ilyen házban akarta nevelni fiait, így 2021 júniusában be is jegyezték új tulajként.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kifizették érte a 400 milliót

„Első látásra beleszerettünk a csodás környezetbe! Ideális volt a mérete, elbűvölő a környék, az erdő mellett áll a ház, ráadásul medencével: amint megláttuk, tudtuk, hogy erre van szükségünk. Ráadásul az ár is jó volt, európai mércével nézve meg különösen, hiszen ennyi pénzért sehol nem lehetne megvenni egy fővárosi, zöldövezeti, kertes ingatlant. Kifizettük a 400 millió forintot, birtokba vettük az ingatlant, de az örömünk nem tartott sokáig” – mesélte a család a Blikknek.

Beázott a garázs

A villa az adásvételt követően pár hónap után beázott, a garázsban az autók kerékmagasságában állt a víz. Az asszony úgy emlékszik, szó szerint leültek a sokktól, amikor kiderült, a villa négy fürdőszobájából csak egy nem ázik be, a többinél valami nincs rendben.

Folyamatosan betegek voltak

„Nem értettük, a gyerekek az erdei környezet ellenére miért küzdenek folyamatosan légúti betegségekkel, megfázásokkal. Amikor kiderült, hogy a beázások miatt a falak a festék alatt penészesek voltak, egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy ez velünk megeshetett” – mondta az asszony.

Megdöbbentő vizsgálati eredmény

A család műszaki vizsgálatot kért a házra, ami megdöbbentő eredményeket hozott. 2022 januárjában kiderült, hogy a ház vízellátását jogsértő módon, a vízórát megkerülő cső kiépítésével egészítették ki.

Kivezették a vizet egy természetvédelmi övezet határára

„A kerti medence sós vizét a csatornarendszer helyett szabálytalanul a szomszédos külterületre, egy természetvédelmi övezet határára vezették, ami károsodást okozott a növényzetben is. Az általunk felkért szakértő szerint az ingatlan egy korábbi – a szabálytalan vízellátás miatt bekövetkezhetett – sérülését szándékosan elrejtették és eltitkolták” – nyilatkozta a dühös család.

100 millióba került a helyreállítás

„A szabálytalanságok, az engedély nélkül elvégzett átalakítások miatt az ingatlan nem az, ami a tulajdoni lapon, a szerződéseken szerepel. A károk helyreállítása 100 millió forint körüli összegből volt megoldható. Természetesen mi is hibáztunk, mert nem mutattuk meg egy hozzáértő mérnöknek, ilyen hibákkal biztosan nem vettük volna meg! Most futunk a pénzünk után” – fűzte hozzá.

Csalás miatt nyomoznak

A család szeretné, ha az viselné a költségeket, a felelősséget, aki ezekért felelős. Emiatt 2023 elején büntető feljelentést tettek a rendőrségen, valamint polgári kereseti igénnyel éltek a kár miatt az eladó felé. A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya ismeretlen tettessel szemben, különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz, gyanúsított egyelőre nincs.

„Nincs köze hozzá a zenésznek”

Edvin Marton ügyvédje szerint tudnak arról, hogy polgári és büntető ügyben is indult eljárás, ám szerintük a második éve tartó jogvita alapját képező állításoknak a világszerte ismert zenésznek nincs köze. Álláspontjuk szerint a jogsértő építészeti kialakítások elkövetőit a tervezők és építők közt kell keresni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Nagy volt a gond Edvin Marton egykori házával. Fotó: Youtube.