Pénteken tárgyalták annak az alig 15 éves fiúnak az ügyét, aki a vád szerint egy baltával megölte a saját édesanyját. A Borsodban lefülelt tini azt mondta, száz ember megölése vezetne számára az „üdvözüléshez”.

Elhatározta a gyilkosságot

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu beszámolt, 2022 decemberében egy akkor 14 éves kamasz fiú elindult ugyan otthonról biciklivel a Bács-Kiskun vármegyei Fülöpjakabon, de elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az édesanyját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elbújt a sarokban

Hazaérve az épület mögé rejtette a kerékpárját és az iskolatáskáját, majd magához vett egy baltát, aztán elbújt az egyik szoba sarkában. Várta az édesanyját.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bántalmazás

Amikor az anyja belépett a szobába, a fiú hátulról rátámadt. Előbb ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a fejére sújtott. Az asszony a bántalmazás következtében a földre zuhant és a helyszínen meghalt.

Feltakarított

A fiú ekkor igyekezett eltűntetni a nyomokat. Gondosan feltakarított, majd magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, aztán elhagyta a házat.

Az ágyban találták meg

A nőt az élettársa találta meg holtan a fülöpjakabi házukban. A helyszíni és a halottszemle során kiderült, hogy a holttest fején található sérülések bántalmazástól származtak.

Borsodban kapták el

A gyanú az áldozat fiatalkorú, akkor még csak 14 éves fiára terelődött, aki ismeretlen helyen tartózkodott. A szökésben lévő fiú felkutatása azonban eredményre vezetett: bő 300 kilométerrel távolabb, az apja sajókazai házában fogták el a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrök.

Üdvözülne

Az ügyét pénteken tárgyalták, itt kiderült, hogy az iskolai pszichológusnak többször beszélt arról: ölni akar. A felolvasott vallomások szerint a fiú azt mondta, száz ember megölése vezetne számára az „üdvözüléshez”.

Bántották

A halállistáján olyanok szerepeltek, akik bántották őt. Első helyen épp az édesanyja szerepelt, akinek a meggyilkolásával gyanúsítják. Két hete, az előkészítő ülésen elismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy előtte bántotta volna az édesanyját. Az ügyben az ítélet nagy valószínűséggel november elején születik majd meg.

Ezt mondták a helyiek

Arról szintén beszámoltunk, hogy az utcabeliek „tisztességes, dolgos” emberekként jellemezték a családot, akiknek nem volt vitáktól hangos a házuk. Az udvart is rendben tartották.

A fiúval gond lehetett

Egy helyi azt mondta, hogy a fiú nem járt rendszeresen iskolába. Úgy tudják, arra hivatkozott, hogy beteg, az orvos egy időre ki is írta. A településen lakók szerint nehezen illeszkedhetett be a fiú.

Nem voltak barátai

A beszámolók szerint gyakran biciklizett az utcában, ám ezt rendre egyedül tette. Nem voltak barátai, valószínűleg az új helyre költözés nem volt számára könnyű. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció