Még mindenki az esztergomi halálos támadás sokkjából próbál felocsúdni, máris egy újabb egyenruhások elleni támadás történt.

Gyanús autó

Az egyik újpesti benzinkútnál történt az eset. Az arra járőröző rendőr és polgárőr társa gyanúsnak talált egy várakozó autót és annak utasait. Úgy döntöttek, hogy igazoltatják a társaságot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ellenálltak

Ez azonban nem sikerült, a sofőr ugyanis ellenállt. Úgy tudni, hogy a rendőr próbálta kinyitni a kocsi ajtaját is, de az utasok ezt igyekeztek megakadályozni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elütötte őket

Sőt: a sofőr hirtelen a gázra lépett, és elhajtott a benzinkútról. Az intézkedő egyenruhásoknak nem volt ideje elugrani a jármű elől. Elütötték őket.

Súlyos sérülések

A rendőr és a polgárőr is elesett, a TV2 Tények információi szerint egyikük koponyasérülést, a másik pedig medencesérülést szenvedett.

Hajtóvadászat indult

Hajtóvadászat kezdődött a sofőr után, aki valószínűleg ivott és kábítószert is fogyaszthatott, mielőtt a volánhoz ült. A híradó információi szerint a jogosítványát is elvették korábban. Valószínűleg ezek miatt menekült el a rendőrök elől – legalábbis ezt mondta az a társuk, aki éppen vásárolt a benzinkúton, amíg a többiek kinn vitáztak az egyenruhásokkal.

Hírzárlat van

Se a rendőrség, se a mentők nem nyilatkoztak az ügyben. Annyit közöltek, hogy az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amiről a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adatokat jelenleg nem közölhetnek.

Robbantás Esztergomban

Alig három napja, szerdán, az elsők között írt a BudaPestkörnyéke.hu arról a szörnyű esetről, amikor csapdába csalta a TEK-eseket egy esztergomi férfi, aki azonnal robbantott, amikor rátörték az ajtót.

Ketten meghaltak

A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs a sérültek között. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

Flex-szel esett neki a gázpalacknak

Hamarosan a robbantás részletei is kiderültek: „gyertek be értem, nem adom meg magam” – mondta az esztergomi robbantó a TEK-eseknek, majd flex-szel vágta szét a gázpalackot, így idézte elő a robbanást. A TEK-esek körülbelül 8-10 métert repültek a robbanás erejétől. Végül egy kisebb méretű tóba zuhantak.

Antiszemita, háborúpárti

Pénteken pedig már a robbantó hátteréről, gondolkodásmódjáról is újabb információk láttak napvilágot. A korábban masszőrként dolgozó J. László hátborzongató Facebook-bejegyzésekkel utalt a világvégére. Antiszemita és háborúpárti volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció