Féléves és 3 és fél éves kisfia van az esztergomi robbantásban meghalt kommandósnak, akinek most kollégái gyűjtést indítottak, hogy támogassák a félárván maradt gyerekeket. A tragikus események után még mindig sokkos állapotban van a család, de a rendőrök sem bírják feldolgozni a traumát.

Hálás az özvegy

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt kommandós özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Próbál erős maradni

Az özvegy fel sem fogta még, mi történt, de próbál erős maradni. Azt mondta, minden erejével azon van, hogy gyermekeit a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két kisgyereke volt

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos barátai és kollégái segítenek. A kommandós hét éve dolgozott a TEK-nél. Úgy tudni, hogy a férfi egy hat hónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra – közölte az RTL Híradó.

„Csak én jöttem vissza”

Kollégáit összetörte a váratlan tragédia, többen a közösségi médián keresztül búcsúztak tőle. Egyikőjük azt írta: „Együtt reggeliztünk, együtt ebédeltünk, együtt mentünk ki, de csak én jöttem vissza… és tudod, mi szólt visszafelé a rádióban? Persze, hogy tudod, hisz ott voltál velem” – írta.

Sokkos állapotban

Kisírt szemmel, még mindig sokkos állapotban próbálja feldolgozni fia halálát a hősként meghalt kommandós édesapja. A nyírségi kistelepülésen egy emberként gyászolják a férfit.

Azonnal robbantott

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán csapdába csalta a TEK-eseket egy esztergomi férfi, aki azonnal robbantott, amikor rátörték az ajtót.

Ketten meghaltak

A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs a sérültek között. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

Flex-szel esett neki a gázpalacknak

Hamarosan a robbantás részletei is kiderültek: „gyertek be értem, nem adom meg magam” – mondta az esztergomi robbantó a TEK-eseknek, majd flex-szel vágta szét a gázpalackot, így idézte elő a robbanást. A TEK-esek körülbelül 8-10 métert repültek a robbanás erejétől. Végül egy kisebb méretű tóba zuhantak.

Antiszemita, háborúpárti

Pénteken pedig már a robbantó hátteréről, gondolkodásmódjáról is újabb információk láttak napvilágot. A korábban masszőrként dolgozó J. László hátborzongató Facebook-bejegyzésekkel utalt a világvégére. Antiszemita és háborúpárti volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: rendőrkordon a helyszínen – fotó: MTI