Szülése után, felelőtlenül, magára hagyta csecsemőjét az a horvát nő, aki egy szőlőskertben adott életet kislányának. A csecsemő több mint 24 óráig volt egyedül, összecsípték a bogarak, kiszáradt, nem kapott táplálékot. Amikor a rendőrök rátaláltak, még élt. A mentőhelikopterben halt meg.

Erős vérzéssel került kórházba

Amint arról beszámoltunk, csütörtök éjszaka a horvát rendőrség értesítette a magyar kollégákat, hogy rosszullét miatt kórházi ellátásra szállítottak be egy 31 éves horvát nőt a KBC Osijek kórházba. Az orvosok rendőrt hívtak, mert az erősen vérző nőről megállapították, nemrég szült, de a baba nem volt vele.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bevallotta, hogy szült

A zavart asszony a horvát rendőröknek azt mondta: Magyarországon szült, legalább nyolc órával a kórházi ellátása előtt. A horvát nyomozók az anyánál talált telefon adatai alapján arra jutottak, hogy valahol Harkány közelében, Márfa község külterületén, egy szőlőskertben történhetett a szülés, ott lehet a baba – írja a Blikk.

Nem használtak drónt

Ezután a rendőrök méterről-méterre átfésülték a területet, mindenképpen élve szerették volna megtalálni a csecsemőt. Drónt nem használhattak, mert a szőlőtőkék takarhatták a baba testét.

Megszólalt a polgármester

A pécsi, a siklósi és a szigetvári kapitányságok rendőrei vettek részt a kutatásban. Farkas József, Márfa polgármestere azt mondta, a rendőrök először nem is akarták megmondani neki, miért szállták meg majd félszáz fővel a faluhoz közeli kerteket.

Megrémültek a faluban

„Az alig 200 fős település lakói megrémültek ennyi rendőr láttán. Csak annyit árultak el, hogy nem falubelit ért baj és nem kértek a helyismeretünkből sem. A csecsemőt magára hagyó asszonyt senki sem ismeri itt, nem tudjuk, hogyan került épp a mi szőlőink közé. A Szőlőhegy majd egy kilométerre van a falutól, nem hallatszott ide a csecsemő sírása” – mondta a Blikknek a polgármester.

Orvos is volt a kutatócsoportban

A babára a születése feltételezett időpontjához képest több mint 24 óra elteltével találtak rá siklósi rendőrök. A kutatócsapatban ott volt a főkapitányság orvosi végzettséggel rendelkező bűnügyi nyomozója, aki azonnal betakarta, megtörölte a csöppséget.

Összecsípték a bogarak

Az orvos, a csecsemőről azonnal lemosta a születése után rászáradt vért, majd megnedvesítette a  kiszáradt ajkait. A magára hagyott kisgyermeket a bogarak is összecsípték.

A mentőhelikopterben halt meg

A kislány akkor még élt, válságos állapotban volt, ha nehezen is, de lélegzett, azonban a pécsi klinikára történő szállítás közben a mentőhelikopter fedélzetén életét vesztette.

Tisztában lehetett tettével

Horváth Veronika szülész gyermekorvos szerint szó sem lehet “véletlen szülésről”, az anya tisztában lehetett azzal, hogy várandós. A 31 éves nő minden cselekedete tudatosnak látszik, előre megtervezhette, hogy a szülés után magára hagyja a gyermeket.

Autóval ment át a határon

A köldökzsinórt el kellett vágnia, hogy megszabaduljon a babától, majd elhagyta a szülés helyszínét, átkelt a határon, autót vezetve, ezt egy, a szülés által traumát ért nő nem tudná megtenni.

Borzasztó körülmények közt volt a kisbaba

A szakember szerint a kisbaba 24 órán keresztül ki volt téve az éjszakai lehűlésnek, hajnali harmatnak, esetleg esőnek, majd a tűző napnak. Kiszáradhatott, nem kapott elég oxigént, nem kapott folyadékot, táplálékot. Az ellátatlansággal a nő halálra ítélte a csecsemőjét. Az is csoda, hogy annyi idő alatt a szőlőtőkék alatt életben maradt, 10-12 óránál többet egyetlen baba sem bír ki így.

Rendőrök őrzik a kórteremben

A rendőrség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást a 31 éves horvát állampolgárságú nő ellen. A gyanúsítottat jelenleg az eszéki kórházban kezelik, rendőr őrzi a kórtermet.

Magyarországon tárgyalhatják az ügyét

A magyar hatóságok, tartva a nő szökésétől, elrejtőzésétől indítványozni fogják a horvát ügyészség felé a gyanúsított kiadatási őrizetbe vételét, majd Magyarországra történő szállítását.

Kiemelt kép: a megtalált csecsemő – Forrás: police.hu