Egy ember életét veszítette, három pedig megsérült, miután egy autó és egy nyerges vontató ütközött Budapesten, a Soroksári út és a Kvassay Jenő út kereszteződésében. Egy 28 éves férfi volt az áldozat.

Csepel felől érkezett

Vasárnap éjjel negyed 12 körül halálos baleset történt a 9. kerületi Soroksári út – Kvassay út jelzőlámpás csomópontjában. Egy műanyag áruval megrakott konténerszállító nyergesvontató a csepeli Szabadkikőtőből indulva haladt a városközpont felé a Kvassay úton. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ijesztő pillanatok

Amikor a Soroksári úthoz ért, akkor a zöld jelzésen áthajtott a kereszteződésen, amikor a fiatal sofőr balról, a Rákóczi híd felől egy pillanatra egy hatalmas sebességgel közeledő autót látott. Ezután egy nagy csattanás következett, a vontatmány pedig jobbra kilengett,

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nedves volt az úttest

Mint kiderült, egy szlovén rendszámú Citroën C4 Picasso személyautó akkora erővel csapódott a vontatmánynak, hogy annak második tengelyét mintegy 10 centiméterrel beljebb tolta. A Citroen a külső sávban érkezett, vezetője amikor látta, hogy baj lehet, fékezett ugyan (a nyerges vezetője észlelte is, hogy bekapcsol az autó vészvillogója, ami csak jelentős fékezőhatásnál lép működésbe automatikusan), de az esőtől nedves úttesten ekkora sebesség mellett ez nem sokat ért.

Be volt kötve, de így is áttörte a szélvédőt

Úgy tudjuk, négy litván állampolgárságú férfi utazott a C4-ben, közülük a vezető és a mellette ülő utas be volt kötve, a hátsó két utas viszont nem. Akkora volt a becsapódás, hogy a sofőr ülése kiszakadt a helyéből, a férfi emiatt a kormány és az ülés közé szorult, az utasa pedig bekötve is átszakította a szélvédőt.

A járókelők is segítetettek

Őket a fővárosi hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból, melynek alkatrészei (köztük a sofőrülés alatt található akkumulátor is) több tíz méteres körzetben szóródtak szét. A tűzoltók ehhez a művelethez levágták a bal első ajtót, s a bal hátsót is. A jobb első utast az ajtó felfeszítésével tudták kiemelni, a jobb hátsó utas pedig, aki szintén nem volt bekötve, ugyan ki tudott szállni saját erejéből, de a jármű mellett összeesett, őt a szemtanúk fektették stabil oldalfekvésbe.

Még nagyobb tragédia is lehetett volna

Az elöl ülő két férfit újra kellett éleszteni, majd állapotuk stabilizálása után kórházba tudták szállítani őket, ahol a sofőr hajnalban végül életét vesztette. A jobb első utas életveszélyesen, a hátsó két utas súlyosan sérült. A Kvassay úton Csepel felé két autó is elindult zöldre, nekik hatalmas szerencséjük volt, ha pár másodperccel előbb érnek a kereszteződésbe, őket találja el a száguldó Citroen, abból pedig akár még nagyobb tragédia is bekövetkezhetett volna.

Meglepő felfedezés

A helyszínre a tűzoltó doktorszolgálat is kiérkezett, aki megkezdte a kiszabadított személyek ellátását. A nyergesvontató vezetője sértetlenül megúszta a balesetet, nem is akarta elhinni, hogy az áruval megrakott vontatmányt így ki tudta lendíteni oldalra egy másfél tonnás gépkocsi. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokáig tartott a helyszínelés

Volt teendő bőséggel

Az egyik érintett autó

Roncsok mindenhol

Jól látható, hogy nedves volt az út

Nagy körben szóródtak szét az autó részei

At ütközés nyomai

Mindent beborítottak a darabok

A megsérült nyeresvontató

Az érintett autó

Egy másik nézetből

Szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott

Egy romhalmaz lett belőle

Ha az elejét nézzük, akkor szinte semmi nem emlékeztet arra, hogy egy autót látunk

Szétszóródott tárgyak

Nyomrögzítés

Szinte egy ép alkatrész sem maradt

Az elszállítás pillanatai

Indulás a roncstelepre

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)