Azzal támadt, ami a keze ügyében volt – vagyis befőttel. A sövény mögött bújkált, s kicsit felidegesítette magát, amikor meglátta férjét egy más nő társaságában. Azonban rossz konfliktuskezelési módszert választott.

Gyanút fogott

Az eset még tavalyelőtt szeptemberben történt, az egyik este, amikor az ügy főszereplője elment egy másik nő házához, ahol elbújt a sövény mögé és ott várakozott. Ugyan nem derült ki, miért tette ezt, ám minden bizonnyal sejtett valamit. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Váratlanul előlépett

Megérzése nem volt hiábavaló, ugyanis hamarosan megérkezett a férje egy autóval, vele a nővel. Amikor megálltak, kiszállt az autóból, és a csomagtartóból kivett egy biciklit. Ekkor lépett színre a dühös feleség, aki indulatosan elkezdte szidalmazni a még benne ülő nőt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A másik oldalon menekült el

Ő ki akart szállni, azonban amint meglátta a tomboló feleséget, ijedtében visszacsukta az ajtót. Ám nem zárta be, így a vádlott azt kinyitotta, miközben folyamatosan mondta a magáét. A nő így az autó túloldalán, a vezető ülés melletti ajtón szállt ki.

Majd előkerült a befőtt

Ekkor a férj következett, vele kezdett el veszekedni. Azonban ez a művelet annyira nem foglalta le, hogy ne lássa meg a férfi partnerét, amint épp elhagyja az autót. Erre a nála lévő szatyorból elővett egy lekvárral teli befőttes üveget és a sértett bal lábszárának dobta.

Könnyebben megsérült

Támadóan felé indult, viszont a nő lefogta kezeit, a férj pedig gyorsan szétválasztotta őket. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Nem büntetnék meg

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség hétfői közléséből.

Ezt jelenti az ügyészség indítványa

A próbára bocsátás egy olyan intézkedés, amely azt jelenti, hogy nem súlyos bűncselekmények esetén a bíróság a büntetés kiszabását próbaidőre elhalaszthatja, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. A próbaidő tartama egy évtől három évig terjedhet, a tartamot években, vagy években és hónapokban kell meghatározni.

Mi az a magánindítvány?

Amennyiben sikeresen letelik a próbaidő, akkor az elkövetőt már nem lehet megbüntetni. A könnyű testi sértés pedig csak magánindítványra büntethető, ami azt jelenti, hogy a sértettnek nyilatkoznia kell arról, hogy szeretné az elkövető felelősségre vonását.

Súlyos testi sértésnél mást mond a jog

Amennyiben ez nem történik meg, akkor a hatóság magától nem indít eljárást, s így büntetlenül maradhat az ilyen cselekedet. A súlyos testi sértés esetében – ami 8 napon túl gyógyul – ott már hivatalos eljárás indul, függetlenül a sértett szándékától. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Freepik-illusztráció.)