Egy kétségbeesett 59 éves szobi nő hívta a központi segélyhívót 2021. október 22-én délután, mivel fia fegyverrel fenyegette, mondván őt és az élettársát is lelövi. A rendőrök elfogták a 40 éves férfit.

Kispuska és a lőszerek

A rendőrök egy gyári alkatrészek felhasználásával házilag készített, két darabra szétszerelt, hangtompítós kispuskát és 185 töltényt foglaltak le a helyszínen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szétszerelt puska is puska

A kispuska szétszerelt állapotában is lőfegyvernek minősül, a 185 töltény pedig lőszernek tekintendő. A fegyverekhez, hiszen a hangtompító is annak számít, nem volt engedélye a fenyegetőző férfinek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem dolgozott

A munkanélküli férfi kihallgatásakor beismerte, hogy övé volt a fegyver Állítása szerint a felét ő csinálta, a másik felét egy külföldi kocsmában vásárolta évekkel azelőtt.

Nem akarta bántani őket

Azt sem tagadta, hogy nincs fegyvertartási engedélye, és arról is beszélt, azért mondta szüleinek, hogy megöli őket, mert hirtelen felindulásból, nem tudott mást mondani, egyiküket sem akarta bántani.

Italozott

Alkoholista, munkanélküli életmódja állandó vitatéma közte és nevelő apja között, akinek nem tetszik semmittevése.

Gépszíjas alkoholizmus

A kontrolvesztő, vagy más kifejezéssel élve, a gépszíjas alkoholista – ahogy mindkét elnevezés is sugallja – nem iszik ugyan gyakran, de amikor igen, akkor megállás nélkül. Szinte minden alkalom, amikor alkoholt fogyaszt, addig tart, amíg teljesen le nem részegedik – akár képszakadásig, emlékezetkiesésig – olvasható a felepulok.hu cikkében.

Rendőrségi eljárás

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ez is érdekelheti

Címlapkép: a rendőrség felvétele.