Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki nyáron – vélt sérelmei miatt – pisztollyal a kezében fenyegetőzött Gyöngyösön, a polgármesteri hivatalban.

Két évig dolgozott a hivatalban

Az esetről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk egy férfi késsel és pisztollyal érkezett ügyet intézni a gyöngyösi polgármesteri hivatalba. Mint kiderült, az elkövető korábban két évig a hivatalban dolgozott, és Gyöngyösön sokan ismerik, hiszen még évekkel ezelőtt megmentette a 12 éves fiát az előző élettársától.

Éheztették a gyerekeket

V. Tamást azért ismerik sokan Gyöngyösön, mert ő volt az az apuka, aki elvitte a kisfiát a volt párjától. Feleségétől korábban két gyermekük is született, akiket éheztettek, és emiatt meghalt a másfél éves kislányuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Megmentette a fiút

Az édesapa tudta, hogy volt párjával és életvitelével súlyos problémák vannak, ezért elvitte tőle a 12 éves gyermeküket. A felelőtlen anyát végül 18 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A polgármestert kereste

Az ügyszségi közlemény szerint a férfi 021. június 16-án délben, egyenesen a titkárságra ment, ahol személyesen a polgármestert kereste. Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt jött megölni, mivel nem folyósítanak számára segélyt, annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Pisztoly és kés is volt nála

Miközben ezeket mondta, jól láthatóvá tette az oldalán hordott gázriasztó pisztolyt, illetve a nadrágzsebében tartott nagyméretű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az egyenruhás portást, aki távozásra szólította fel a vádlottat.

Fenyegetőzött

Ő azonban erre nem volt hajlandó, ráfogta a pisztolyt, és őt is lelövéssel fenyegette, miközben azt kiabálta, hogy “ne közelíts, akármilyen egyenruhás ember idejön, azt lelövöm!”. A munkaköre folytán hivatalos személynek minősülő sértett erre meghátrált. A férfit csak később – részben rendőri segítséggel – sikerült megfékezni és lefegyverezni.

Letartóztatták

A  férfit hamarosan őrizetbe vették, majd a bíróság – ügyészi indítványra – elrendelte a letartóztatását.

Ha beismeri

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – másfél év börtönt és két év közügyektől eltiltást szabjon ki az elkövetővel szemben, emellett kobozza el a tőle lefoglalt konyhakést, elemlámpával egybeépített elektromos sokkolót, valamint a gáz riasztó fegyvert, és az ahhoz való töltényeket is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke