Nem bírnak a helyi intézetben élő kamaszokkal a Heves vármegyei Mónosbél lakói. Elmondásuk szerint egy csapat tinédzser tartja őket rettegésben. Sokat mondó adat, hogy egy év alatt 500 körözést adott ki a rendőrség a 350 fős településen

Egy év, 500 körözés

A 350 fős Mónosbélen tavaly 500 körözést adott ki a rendőrség. Ennek az oka a faluban található intézet, pontosabban az abban nevelkedő kamaszok, akik szinte rettegésben tartják a falut. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közmeghallgatást is tartottak

A probléma már akkora méreteket öltött, hogy néhány hete testületi ülést is összehívtak, pár napja pedig közmeghallgatás volt a hivatalban, ahol az emberek elmondhatták, milyen problémákat okoznak a fiatalok.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyermekeket vertek

„Nemrégen több fiatal megvert két gyereket Egerben, úgy tudjuk, néhányan közülük mónosbéliek voltak” – mesélte Betti, a falu boltosa a Blikk cikkében. A hölgy szerint több idős ember este már inkább nem is teszi ki a lábát az utcára.

Csikket nyomtak a kutyák orrába  

Elmondása szerint az intézetben élő fiatalok csapatosan járják az utcákat, szétszórják a szemetet a kukákból, zaklatják a járókelőket, pénzt és cigarettát követelnek a szembejövőktől, égő csikkeket nyomnak a kutyák orrába és mindent megrongálnak, amit csak meglátnak.

Nem régi problémák

Ez azonban nem volt mindig így, régebben jó volt a viszony az intézettel. A probléma állítólag akkor kezdődött, amikor új vezetőséget kapott az intézet. 

Sokat ártott a pandémia időszaka 

,,Az itt lakó gyerekek megjárták az élet rögös útját” – kelt a fiatalok védelmére Varga Sándorné polgármester, aki szerint a pandémia idején távolodott el egymástól a falu és az intézet vezetése. 

Tiszta lappal

„A település azt szeretné, hogy rend legyen és fegyelem. A gyermekotthon idén új vezetőt kapott, akivel már megkezdtük az egyeztetéseket, tiszta lappal indulunk. Türelmi időt adtunk egymásnak, ez alatt ki kell derülnie, hogy tudunk-e a továbbiakban egymás mellett élni” – tette hozzá a település első embere.

A börtön sem tartja vissza őket

A fiatalok közül többen javítóba vagy börtönbe kerülnek a csoportosan elkövetett rablások miatt, ám ez sem állítja meg őket.

Bemennek, majd kisétálnak

Mivel nem egy javítóintézetben élnek, ezért, ha a rendőrök elkapják és beviszik őket, utána szinte azonnal kisétálnak a kapun – mesélték a helyiek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a 350 lelkes Mónosbél. Forrás: Wikipedia.