A vendéglátós társadalom legalját fogták el a rendőrök a minap Budapesten. A családi biznisz arra épült, hogy szerencsétlen külföldieket berángatják a bárba és akkor is visznek nekik italt, ha nem rendelnek, majd 250 ezret számláznak egy pohár sörért. Ha a vendég nem fizet megfenyegetik és elveszik a pénzét. Most elkapták őket, ezzel is tisztább lett a pesti éjszaka. Az akcióról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Túlszámlázás

A Kékvillogó.hu hírportál információi szerint a kedves külföldi vendégek a körúton sétáltak, amikor elmentek a problémás bár előtt, udvariasan rábeszélték őket, hogy menjenek be. Nem gondolták, hogy átverik őket, ezért leültek, aztán italt vittek nekik akkor is, ha épp nem rendeltek. Amikor a vendégek távozni akartak, a fogyasztás mértékéhez képest jelentősen magasabb összeget kellett fizetniük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

250 ezer forint egy sörért

A rendőrség szerint volt olyan eset, amikor egy pohár sörért 250 ezer forintot kértek. Az alkalmazottak, hogy biztos megkapják a pénzt, több esetben a bankautomatákhoz is elkísérték a sértetteket, de volt, akiktől ellopták a pénztárcáját, illetve megfenyegették és megverték. Ezt is olvasd el: Rendőrségi razzia a villamoson, senki sem menekülhetett, egy körözött férfit is elkaptak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több vendéget is átvertek

A rendőrségnél információ merült fel arra, hogy az ott dolgozók az elmúlt időszakban több alkalommal is a többszörösét számlázták ki vendégeiknek.

Tetten érték őket

A mostani razzia során tetten érték az alkalmazottakat, akik egy német állampolgár részére 212 ezer forint italfogyasztásról állítottak ki számlát, holott a férfi csak egy kávét kért magának.

Megfenyegették a vendéget

Amikor a vendég vitatta az összeget, a személyzet fenyegetéssel próbálta jobb belátásra bírni. Azzal fenyegették, hogy ha nem rendezi a fogyasztást, rendőrt hívnak és az eljárásban felmerülő költségeket, valamint a tolmács díjat is neki kell megtéríteni.

Rendelés nélkül vitték nekik a piát

A német sértett a szórakozóhelyet megszálló nyomozóknak elmondta, hogy a bárban két nő ültette le, majd hordta ki neki az italokat anélkül, hogy ő rendelt volna, hiszen pacemaker-e miatt nem is szokott alkoholt inni.

Korábban már volt túlszámlázási ügyük

A nyomozók az akciót megelőző felderítő munka során már ismerős üzemeltetői kört azonosítottak a Rákóczi úton működő bár mögött; korábban szintén túlszámlázás miatt ugyanahhoz a családhoz tartozó üzletet számoltak fel a Váci úton.

Fegyver is volt a bárban

A bárból a rendőrök három alkalmazottat állítottak elő, két nőt és a biztonsági őrt, akinél kést, gáz- és riasztófegyvert, valamint gázspray-t is találtak.

Lekapcsolták a csalókat

Az üzletet vezető 56 éves nőt szintén a bárban, 36 éves fiát lakásán fogták el a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai. A csalásból származtatható vagyon lefoglalása érdekében a nyomozók több mint 7 millió forint értékben foglaltak le autót, számítógépeket, táblagépeket, mobiltelefonokat és pénzt.

Önbíráskodás, lehúzás

Az üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított eljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük a két üzletvezetőt a csalás mellett személyi szabadság megsértésével és önbíráskodással is gyanúsítják. A rendőrök a két tulajdonost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, vagyis rácsok mögött várják a bírósági döntést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a razziáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból