Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt folytat eljárást egy 38 éves cserhátsurányi férfi ellen a rendőrség.

Fenyegetőzött

Terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt indult eljárás egy 38 éves cserhátsurányi férfi ellen – közölte csütörtök reggel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lőjék le, vagy ő tüzel

A férfi hétfő este fél 10 körül mobiltelefonról azzal hívta fel a megyei rendőséget, hogy menjenek ki hozzá és lőjék őt le, mert ha nem, akkor ő nyit rájuk tüzet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Robbantással is fenyegetett

A férfi húsz perc múlva ismét telefonált az ügyeletre, és azt mondta, hogy felrobbantja őket. A fenyegetést a rendőrök komolyan vették, és értesítették a Terrorelhárítási Központot.

Részeg volt

A kommandósok kiszálltak a cserhátsurányi házhoz, és el is fogták a fenyegetőző férfit. Kiderült róla azonnal, hogy részeg.

Videón az elfogás

Őrizetbe vették

Bevitték a férfit a kommandósok a Nógrád vármegyei kapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették. Végül előterjesztést tettek letartóztatására.

Nem volt lőfegyver, se bomba

A házkutatás során a rendőrök nem találtak se lőfegyvert, se robbanószert. A büntető törvénykönyv szerint, aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írja a police.hu.

Hajléktalan fenyegetett

Korábban a Kékvillogó.hu beszámolt arról is, hogy terrorfenyegetés miatt ítélhetnek el egy szintén Nógrád vármegyei hajléktalant. Ő egy trafik kifosztásáról beszélt a rendőröknek.

Teljesült a kívánsága

Többször is azzal fenyegette meg a hívást fogadó operátort, hogy ha nem szállnak ki a zsaruk, akkor mit fog művelni egy közeli dohányboltban. Kérése villámgyorsan teljesült: kimentek a rendőrök, és elfogták a fenyegetőző férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció