A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a svájci nyomozókkal szoros együttműködésben derített fel egy családot, akik lányokat „dolgoztattak” Svájcban. A családtagokat nagyszabású akcióban több rendőri egység bevonásával fogták el.

Kiszolgáltatott lányok

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya látókörébe került tavaly egy olyan mezőtúri család, melynek tagjai a gyanú szerint több mint egy éve magyar állampolgárságú, anyagi, egészségügyi és szociális körülményeik okán kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőket szerveztek be saját lakókörnyezetükből svájci munkavégzésre. A lányoknak a testüket kellett áruba bocsájtani. A KR NNI a felderítésben együttműködött a Nemzeti Védelmi Szolgálattal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érzelmi függőség

Az R. család férfi tagjai érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakítottak ki a sértettekkel, és így vették rá őket arra, hogy a testüket árulják. A fiatal nőket kiutaztatták Svájcba, ahol főként Bern, Luzern, valamint Zollikofen településen kellett dolgozniuk. Mindezt az elkövetők szoros felügyelete alatt. A sértettek ellenőrzése hol személyesen, hol telefonon zajlott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Minél több ügyfél

A kizsákmányolt nőket az R. család tagjai folyamatos munkavégzésre, minél több ügyfél fogadására utasították, egyúttal követelték tőlük az így megkeresett svájci frank mihamarabbi hazaküldését. A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk a családnak. A sértettek egy év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át az R. család őket felügyelő tagjainak, akik azt saját, illetve családjuk megélhetésére fordították, illetve abból gazdagodtak. Bejelentett munkahellyel és legális forrásból származó keresettel ugyanis egyikük sem rendelkezett.

Volt, aki terhes volt

A KR NNI a nyomozás során eddig hét, egyértelműen kiszolgáltatott helyzetben lévő potenciális sértettet azonosított. A gyanú szerint többen közülük még terhesen is dolgoztak. Az egyik sértettnek az R. család egyik férfi tagjától időközben gyereke is született. És voltak olyan sértettek, akik egymást váltva voltak az R. család férfi tagjainak élettársai prostitúciós munkavégzésük alatt.

Nagyszabású akció

A terhelő adatok beszerzését követően az Emberkereskedelem Elleni Osztály nagyszabású akciót szervezett a családtagok elfogására. Ebben részt vett a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztálya, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési csoportja, a KR rendészeti állománya, valamint a Mezőtúri Rendőrkapitányság munkatársai is. A 25 éves R. Brúnót, a 30 éves R. Tibort és a 36 éves R. Melindát október 25-én hajnalban mezőtúri lakhelyükön fogták el. A KR NNI nyomozói négy házban hajtottak végre kutatásokat. Ennek során lefoglaltak több mobiltelefont, számos feljegyzést és zálogjegyet, míg vagyonvisszaszerzés keretében egy nagy értékű személygépkocsit, illetve zár alá vettek három ingatlant is.

Őrizetbe vették őket

A helyszíni kényszerintézkedésekkel egyidejűleg a nyomozók az egyik címen találtak három olyan nőt, akik szintén az ügy sértettjei lehetnek. Őket is kihallgatták. R. Brúnót, R. Tibort és R. Melindát bűnügyi őrizetbe vetté, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészségnél kezdeményezte letartóztatásukat.

Ez várhat rájuk

A három gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben a svájci társhatósággal kialakított kétoldalú rendőri együttműködés révén további gyanúsítottak beazonosítása és kihallgatása várható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép: police.hu videórészlet