A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az őt tetten érő halőröket intézkedés közben járművével el akarta sodorni.

Igazoltatni akarták

 A vádirat szerint a hivatásos halőrök 2022. december 16-án, délután, Tasson, egy stégen tetten érték és igazoltatni akarták a kabátjába halat rejtő dunaharaszti férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felszólították

A halőrök felszólították az orvhalászt horgászengedélye átadására. Ő ekkor a halakkal teli zacskót eldobta, majd arra hivatkozva, hogy az engedélye a járművében van, összepakolta a horgász felszerelését és az egyik halőr kíséretében a távolabbi parkolóba indult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Le akart lépni

Ott anélkül, hogy eleget tett volna a halőrök felhívásának, beült a gépkocsijába. Eközben azonban a halőr odalépett hozzá, ami miatt a férfi nem tudta becsukni a jármű ajtaját.

Elindult

Ennek ellenére elővette az indítókulcsot és intézkedés közben, a halőr tiltakozása ellenére elindult a furgonnal, hogy kivonja magát az ellenőrzés alól.

Megállásra szólították fel

Mintegy 15 métert haladtak úgy, hogy a halőr egyik kezével a férfi karját, a másikkal a kormányt fogva lépdelt a gépkocsi mellett, miközben folyamatosan megállásra szólította fel a vádlottat.

Próbálták visszatartani

Ekkor a helyszínre ért az addig az eldobott halakat összeszedő halőr is, aki a társának segítve, a vállánál fogva próbálta visszatartani a járművel továbbra is lépésben haladó vádlottat. 

Jöttek a rendőrök

Amikor a férfi észlelte, hogy az intézkedés alól nem tudja magát kivonni, megállt, majd a halőrök rövid huzavona után kiemelték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Ez várhat rá

A férfi a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta. Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az eset:

Kiemelt kép: ügyészség videórészlet