Aludni térő férjére gyújtotta a közös lakhelyükül szolgáló kalyibát májusban egy éjszaka az a nő, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A jelenleg 43 éves asszonyt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják.

A híd alatt éltek

A házaspár 22 éve élt együtt, három gyermekük született, de egy banki tartozás miatt elvesztették lakásukat. A férfi a szegedi Izabella híd alatt egy kalyibát épített, abban éltek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Skizofréniában szenvedett

Az asszony paranoid skizofréniában szenvedett, s rendszeresen többféle gyógyszert is szedett, de azok túladagolása vagy éppen elhagyása miatt gyakran volt agresszív.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fenyegette a férjét

A férj és a felség között rendszeresek voltak a veszekedések: a nő többször is azzal fenyegette a férfit, hogy rágyújtja a sátrat, vagy nyakon szúrja.

Felgyújtotta a kalyibát

Május 19-én is vitáztak. Éjfél körül a nő megvárta, míg a férfi lefekszik aludni, majd negyedóra elteltével meggyújtotta a kalyiba szivacsos hőszigetelését.

Kutyájával együtt menekült

A férfi azonban feleszmélt, és sikerült kutyájával együtt, sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna. A történtek előtt néhány nappal az asszonyt gyógyszer-túladagolás miatt kórházba szállították.

Nem ismerte el bűnösségét

A szakértői vélemény szerint a nő beszámítási képessége betegsége miatt enyhe fokban volt korlátozott. A nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalást tűzött ki az ügyben.

Lakókocsitűz Monoron

2020-ban számolt be a BudaPestkörnyeke.hu arról, hogy egy férfi és egy nő egy lakókocsiban élt a Pest megyei Monoron. Egyik ismerősük január 8-án meglátogatta őket. Mindhárman a lakókocsiban italoztak, de egy vita miatt az elkövető távozott onnan.

A szemétkupacot gyújtotta fel

Később, kora délután, azonban visszatért egy öngyújtóval és a közvetlenül a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot meggyújtotta. Innen a tűz átterjedt a lakókocsira, amelyben ekkor a két sértett feküdt.

Az egyik lakó meghalt

Miután a lakókocsi és benne egyikük ruházata is lángra kapott, a két lakó felriadt, oltani kezdték a tüzet, amelybe később már az elkövető is bekapcsolódott. A sértetteknek végül sikerült kijutni a tűzből, azonban egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően másnap életét vesztette.

Letartóztatták a férfit

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsította a férfit, akinek a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezésére az eset után letartóztattak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a monori lakókocsi oltása – Forrás: katasztrofavedelem.hu