A rendőrnek készülő Mázló Attila idén január 7-én, éppen a névnapján vesztette életét Debrecen belvárosában. A Vágóhíd utcai felüljárón szabályosan haladt, amikor egy szemből érkező luxuskocsi, a sávját elhagyva, letarolta. Édesanyja, fia hamvaiból, ékszert készíttetett.

Luxusautóval ütközött

A több tízmilliós AMG C43-as luxus-Mercedes sofőrje, aki a halálos balesetet okozta, mindössze 19 éves. A fiatalember egy méregdrága debreceni ingatlanban él a családjával, a szüleinek pedig több, jól menő vállalkozása is van. A környezete szerint a fiú igazi milliárdoscsemete. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem száguldozott

A létavértesi áldozat 45 km/órával haladt a saját sávjában 25 éves, de masszív autójával. A Volkswagen Golf 3-as kabriót a család a baleset előtt fél évvel vette. Az ütközésban annyira összetört a jármű, hogy nem lehetett felismerni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kirepült az autóból

Az ütközés erejét az is mutatja, hogy a sofőr üléssel együtt kizuhant az autóból. Amire a fiatal édesanyja kiért a helyszínre, Attila holttestét elszállították.

Rendőr akart lenni

Attila elektrotechnikusnak tanult, majd Létavértesen helyezkedett el fegyveres biztonsági őrként. Volt, hogy a határt is őrizte. Rendőrségi alkalmazottként szeretett volna a hivatásos állományba átmenni, ezért el akarta végezni a rendészeti szakközépiskolát.

Visszautasította

„Ő volt a mindenem. Rajta kívül egy 17 éves lányom van. A baleset előtt is menni szeretett volna a bátyjával, ám Attila határozottan megmondta, hogy most nem mehet. Hogy miért, nem tudjuk. Máskor soha nem utasította vissza a testvérét” – emlékezett vissza Anna.

Hazafelé tartott

A baleset napján a szerencsétlenül járt fiatal a barátaitól tartott haza létavértesi otthonába, ahol a 17 esztendős húgával és a szülei­vel élt. Szeretett fiuk értelmetlen halála teljesen összeroppantotta a családot, azóta se éjjelük, se nappaluk. Ráadásul a közelmúltban az édesanyjának sokkoló pillanatokat kellett átélnie.

A világ legnagyobb fájdalma

„Néhány hete összetalálkoztunk egy gyorsétteremben a gázoló szüleivel. Én azonnal megismertem őket, amikor beléptem az ajtón. Az anyja keresztülnézett rajtam, ami nagyon fájdalmas volt. Azt sem ismerte meg, akinek a fia a világ legnagyobb fájdalmát okozta” – mondta a napokban a gyászoló asszony.  

Felsőbbrendűséget érzett

Attila édesanyja azt mondta, a gázoló mostohaapja, amikor rá nézett, rögtön tudta, ki ő. „Egymás szemébe néztünk, de csak felsőbbrendűséget éreztem rajta, teljesen lenézett engem. A baleset után, még a rendőrök és a mentő előtt, ő ért ki a helyszínre. Már akkor is flegmán, lekezelően viselkedett velünk”.

Ékszert készíttetett

Anna sokáig fia hamvait egy kis szelencében magánál tartotta. Most azonban egy gyűrűt készíttetett belőle, az autó festékéből pedig egy medált. Így már nemcsak a szívében, hanem az ékszereiben is őrzi fia emlékét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset után készült felvétel – Forrás: police.hu