A Mátrix Projekt keretében rendőrkézre került egy budapesti fiatal, aki kamu internetes hirdetésekkel próbált pénzt szerezni. A többtucatnyi sértett felkutatása folyamatban van.

Elfogták a csalót

Budapesti online csalóra csaptak le a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2023. október 25-én reggel. Az alig 19 éves H. Kálmán a gyanú szerint több tucat embert károsított meg néhány hónap alatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

5 bankszámlát nyitott

A fiatal legalább öt banknál nyitott számlát a saját nevére és ismerősei nevére, majd az egyik népszerű internetes oldalon bútorokat, háztartási gépeket hirdetett meg eladásra úgy, hogy azok nem is voltak a tulajdonában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Inkább csalt

Kihallgatásán elmondta, hogy könnyű pénzszerzési lehetőségnek gondolta ezt a csalási formát, mivel a korábbi munkahelyein nem érezte jól magát.

A termék felét kellett kifizetni

A módszere általában az volt, hogy előre csupán a „szállítási költséget”, esetleg a termék árának a felét utaltatta el a gyanútlan áldozatokkal, akik így, a biztonságosnak gondolt utánvételes fizetés miatt, már nem is gyanakodtak átverésre.

Eltüntette a pénzt

A férfi a kisebb-nagyobb pénzösszegeket azonnal leemelte a bankszámláiról, és élettársával együtt mindent magukra költöttek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Őrizetbe vették

A kecskeméti nyomozók az eddigi kihallgatások alapján ötrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vették őrizetbe a fiatalt, ám a még elemzés alatt álló bankszámlakivonatok, telefonhívások alapján a sértettek száma akár a százat is meghaladhatja.

Letartóztatását kezdeményezték

A rendőrök az elkövetkező néhány hétben mindenkit meg fognak keresni, aki pénzt utalt a bűnelkövető valamelyik bankszámlájára. A férfit, a bűnismétlés reális veszélye miatt, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Mátrix Projekt

A rendőrök azt is vizsgálják, hogy voltak-e társai, és ha igen, azok mivel gyanúsíthatóak. A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Kiemelt kép: illusztráció