Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta feltehetően az ejtőernyő – úgy tudni a fő és a tartalék ernyő is meghibásodott – hibája miatt földbe csapódott egy férfi péntek délután Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. A sérültet újraélesztették, de végül belehalt sérüléseibe.

Csoportos ugrás

A rendőrség szóvivője Szabó Imre elmondta, hogy csoportos ejtőernyős ugrást hajtottak végre, de Zoltán ernyője nem nyílt ki, ezért a segédernyővel próbált landolni, de lezuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem élte túl

Az 50 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írta a rendőrség. Az esetet büntetőeljárásban vizsgálják.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt történt

A Börgöndi repülőtér Székesfehérvár és Aba közigazgatási területén, Székesfehérvártól 10 km-re délre, Börgönd közelében helyezkedik el. Megnyitása óta számos repülőnapnak és más rendezvénynek adott otthont. Az utóbbi években az Albatrosz Repülő Egyesület üzemeltette, így motoros- és vitorlázórepülő oktatásra, repülőgép-tárolásra, valamint sárkányrepülésre is mód nyílt a repülőtéren – írja a Wikipedia.

Tapasztalt volt

A Tények a szörnyű eset kapcsán azt írja, hogy hiába nyíltak ki az ernyők, az áldozat pörögni kezdett a levegőbe, majd végül a földbe csapódott. A borzalmakat a társai végig nézték, egyikük elmondta, hogy a férfi az egyik legtapasztaltabb ejtőernyős volt, az országos szövetség elnökségi tagja.

A teljes riport itt nézhető vissza:

Nem az első ilyen eset

Korábban, itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, arról a fiatal magyar katonáról, aki áprilisban ejtőernyős gyakorlat során szenvedett súlyos sérüléseket, amikor hatalmas sebességgel a földbe csapódott.

Profi ugró volt

Gál Szabolcs főtörzsőrmester a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának volt a tagja, aki nemcsak tapasztalt ugró, de világbajnok is volt és több mint 5500 ugrással rendelkezett.

Áprilisban történt

Az egy hónappal ezelőtti gyakorlat során vélhetően kicsúszott a kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja, ez okozhatta a tragédiát.

Több napig életben volt

A honvéd életéért napokon át küzdöttek az orvosok, megműtötték és több operáció is várt volna rá. A család és a szakemberek is bizakodóak voltak. Május 11-én azonban életét vesztette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Május utolsó napján temetik

A búcsúztatójára május 31-én, Szolnokon a Tiszavirág Arénában kerül sor katonai tiszteletadással. A Magyar Honvédség arra kéri a gyászolókat, hogy kegyeletüket egy szál fehér virággal fejezzék ki – írják a közösségi oldalukon.

Kiemelt kép: Tények videorészlet