Szabálytalan autós menekült a rendőrök elől Óbudán. A sofőr egy zsákutcában kiugrott a kocsiból, és a Dunába ugorva próbált egérutat nyerni. Elkapták.

Szigetre mentek érte

A járőrök a Hajógyári-szigeten fogták el. Az is kiderült, hogy miért akart meglépni: a járművezetés szinte minden szabályát megszegte.

Az Árpád híd felől jött

A III. kerületi rendőrök május 26-án este lettek figyelmesek arra, hogy egy autós az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul kanyarodik le.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sziréna bekapcs

A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott.

A parkolóból nem tudott tovább menekülni

A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább.

Úszik

A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra.

A susnyásban bújt el

A keresésbe ekkorra több rendőr kapcsolódott be. A menekülőt nemsokára megtalálták a szigeten, egy bokor alá kuporodva.

Megsérült

A 31 éves férfihez mentőt hívtak, mert menekülés közben megsérült a bokája. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ronccsal közlekedett

Az is kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa, az alkoholszonda szerint ittas volt (saját bevallása alapján három sört ivott), a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt gépkocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból.

Biztonsági öv

A biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta – a pókhálósra repedt szélvédő tanúsága szerint valószínűleg nem először.

Lesz bírság rendesen

A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.