Éveken át rettegésben tartotta és bántalmazta a feleségét és a gyermekeit egy Pápa közelében élő 54 éves férfi. A Pápai Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt állítja bíróság elé.

Megromlott a házasságuk

A Pápa mellett élő házaspár kapcsolata már a kisebb gyermekeik születése idején, megközelítőleg 2006-tól megromlott. Innentől kezdve gyakorivak voltak közöttük a viták, a férj pedig rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét, de volt, hogy bántalmazta is az asszonyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ököllel is nekiesett feleségének

Az elkövető családjában a tekintélyelvűség uralkodott, és a férfi döntéseit a családtagoknak be kellett tartaniuk. A viták oka általában az asszony jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége volt, melytől a férfi ingerültté vált, és leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a nőt, de az is előfordult, hogy ököllel esett neki és belé rúgott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Súlyos beteg lett az asszony

A verbális és fizikális bántalmazások azt követően is folytatódtak, hogy az asszonynál súlyos betegséget állapítottak meg, és az elmúlt év szeptemberétől egyre gyakoribbá váltak.

Nem kímélte a beteg feleségét

A nő már nem is védekezett, ha bántották, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált, később pedig már az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenállást tanúsítson.

Pokol volt a gyerekek élete

Az asszonynak a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A jelenleg kamaszkorú gyermekek a házuk adottságai miatt többnyire fültanúi voltak az édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének, de olyan is előfordult, hogy a férfi maga számolt be nekik arról, hogy megverte az édesanyjukat, mert nem fogadott szót.

Féltek az apjuktól

A kiskorúak is tartottak a férfitól, ezért ellentmondás nélkül teljesítették a kéréseit. Nem avatkoztak be a szüleik konfliktusába, és rendszerint arra kérték az édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle.

Gyermekeit is bántotta

Az elkövető a három gyermek nevelése során is alkalmazott testi fenyítést, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermekét megütötte, leköpte, és a nyakánál fogva rángatta.  

Börtönt kér az ügyészég

Az ügyészség most 5 év 2 hónap börtönt és 6 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról.

Kikorúakkal foglalkozó tevékenységtől is eltiltanák

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a férfit hat évre tiltsák el minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől melynek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, vagy gyógykezelését végezhetné. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció