A Miskolcon történt pinceomlás mindhárom áldozatának holttestét kiemelték a tűzoltók a törmelék alól, így befejeződött a mentés – közölte a honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön este.

Omlásveszély mellett

“A mentésben résztvevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény  és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával” – tartalmazza a közlemény.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

“Két holttest előkerült, de megmozdítani a törmelékek miatt nem tudták a bajtársaim őket” – megszólalt a mentőszolgálat a miskolci pincetragédia kapcsán, bányamérnököket várnak a helyszínre

Nehezen megközelíthető helyszín

“Két holttest előkerült, de megmozdítani a törmelékek miatt nem tudták a bajtársaim őket. További probléma, hogy a helyszín nehezen megközelíthető, és nem is biztonságos, a mentők jelenleg speciális szakemberekre, bányamérnökökre várnak, akik eltávolítják a törmeléket. További információink csak a pincefödém elmozdítását követően lesznek” – ezt Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője mondta még szerdán.

Elkerülhető lett volna?

Egy szemtanú a Tényeknek az esettel kapcsolatban azt mondta, elkerülhető lett volna a tragédia. “Figyelmeztetni szerettem volna őket az építési törmelékre, de elhajtottak” – árulta el a riportban a szemtanú.

Robbanás Nyírbátorban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, tavaly, október közepén, óriási robbanás történt Nyírbátorban. A Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén takarítási munkálatokat végeztek, amikor a tragédia bekövetkezett. Három munkás szörnyethalt. 

Segédmunkások haltak meg

A három áldozat közül egy középkorú testvérpár, Szilágyi Andor és József, illetve utóbbi fia, Józsi. Mindannyian segédmunkát végeztek egy fermentorában. A robbanás után 2 mentőhelikopter és 4 mentőautó érkezett a helyszínre, de egyik munkás életét sem sikerült megmenteniük.

Mentángáz és oxigén keveredhetett

A problémát vélhetően az okozta, hogy a fermentorban felgyülemlett metángáz és oxigén keveréke egy még ismeretlen körülmények között keletkezett szikrával találkozott. A fermentor egy 5 méter mély betongyűrű, amelynek az alján megfőzött állati és növényi hulladék áll. Miután a vizet leszivattyúzzák, azt ott maradt iszapot el kell takarítani, vagyis egy futószalagra kell lapátolni. 

Állati maradványokat égetnek

A nyírbátori üzemben állati maradványokat égetnek. Az eljárás szigorú szabályokhoz van kötve, hogy ne történjenek ilyen tragédiák. A robbanás egy tartályban történt, amely több méter mély. Ez a szerkezetet mindig lezárva kell tartani, hogy ne szabadulhasson ki a mérgező gáz. Nem kizárt, hogy valaki nyitva hagyott valami szelepet, a színtelen, szagtalan anyag pedig kiszabadult. Emiatt történt a szörnyű tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: Tények videorészlet