Vádat emelt a Somogy Vármegyei Főügyészség egy, az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki egy éles eszközzel többször is megpróbálta megsebesíteni a saját fiát, majd pedig a lánya élettársát is.

Folyamatosan ivott

A vádirat szerint a Somogy vármegyei községben élő férfi régebb óta alkoholizált, ittasan pedig gyakran veszekedett családtagjaival, valamint fenyegette is őket. A vádlott 2022 novemberében elveszítette munkáját, ezért folyamatos italozásba kezdett, a bűncselekmények elkövetésének napján az esti órákban szintén piásan volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összevesztek

A férfi először veszekedést kezdeményezett az élettársával és húszas éveiben járó fiával, akiket hangosan szidalmazott, majd indulatában egy éles tárggyal a fiú felé indult, miközben fenyegette. Amikor a férfia fia közelébe ért, derékmagasságban megpróbálta megsebesíteni, de a fiú hátralépett és az udvarra menekült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nekiment a fiának

A férfi követte fiát, aki a vizes füvön megcsúszva féltérdre esett, így ez alkalommal a vádlott már a fiú nyaka felé irányította az éles eszközt. A fiúnak sikerült elhajolnia, de csak néhány centin múlt, hogy az apja nem találta el.

Ment utána

A férfi ekkor sem adta fel bántalmazásra irányuló szándékát és az utca felé menekülő fia nyakát még egyszer megkísérelte megsebesíteni. A fiú azonban lenyomta az apja karját, így az tárgy nem érte el a testét.

A lánya élettársát is megtámadta

Közben a család hívására a házhoz érkezett az agresszív férfi egyik lányának élettársa, hogy a legkisebb gyermeket elvigye az ittas férfi közeléből, akit azonban az sem tartott vissza az újabb támadástól, hogy kislányát a kerítésnél álló férfi a karjában tartotta.

Megállították

Az agresszív férfit végül a fia állította meg oly módon, hogy egy felmosó nyéllel kiütötte az éles eszközt a kezéből. Bár a férfi végül senkit nem sebesített meg, de ez kizárólag a felek védekezésének volt köszönhető.

Mehet a börtönbe

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Tragédia Borsodban: önkezével vetett véget az életének a 20 éves Dominika, a család és a barátok összeomlottak

Kiemelt kép: Illusztráció