A Budapesti 1. és 12. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.

A 6-os villamoson utaztak

A vádirat szerint a vádlottak – az elkövetéskor 15, 16, illetve 13 éves fiúk – 2021. december 3-án délután, több más társukkal együtt a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 6-os jelzésű villamoson utaztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Leszálltak

Az út során odalépett hozzájuk a jegyellenőr, aki a fiatal társaság tagjaitól a jegyeik, vagy bérleteik felmutatását kérte. A fiatalok – akiknek nem volt érvényes jegye – közölték az ellenőrrel, hogy leszállnak a következő megállóban, majd ennek megfelelően, amikor a villamos a 9. kerület, Mester utcai megállóba ért, mindannyian leszálltak a járműről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kérte a jegyet

A jegyellenőr a megállóban a 15 éves vádlotthoz fordult, akitől ismét kérte a jegyét, mire a fiatalkorú a sértettet trágár szavakkal szidalmazni kezdte és veréssel fenyegette. Ekkor az idősebb társa is odalépett hozzájuk, először ő is káromkodva kiabált az ellenőrrel, majd többször felé rúgott, amiből két rúgás a férfi combját érte.

Arcon ütötték

A bántalmazásba bekapcsolódott a 15 éves vádlott is, aki ököllel arcon ütötte az ellenőrt. A jegyellenőr a támadás hatására hátrálni kezdett, majd megpróbált elmenekülni, a 13 éves vádlott azonban utána futott, majd amikor utolérte, kétszer, ököllel arcon ütötte őt, valamint megpróbálta megrúgni, ami elől azonban a férfi kihátrált.

Hívták a rendőröket

A támadásról a férfival együtt intézkedő másik jegyellenőr értesítette rendőröket, akik a vádlottakat elfogták. A Budapesti 1. és 12. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. 

Ez vár a fiatalokra

Az ügyészség az akkor 15, illetve 16 éves vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, 13 éves társukkal szemben pedig próbára bocsátást indítványoz a vádiratban azzal, hogy a bíróság mindhármuk esetében rendeljen el pártfogó felügyeletet is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

Döbbenetes sztorival próbálták meg kifosztani az idős nénit Budapesten – videón a szürreális eset

Kiemelt kép és videó: ügyészség