Több, mint 10 éve tűnt el Salgótarjánból az akkor, 14 éves Bangó Margaréta Gizella. Az Eszminek becézett kislány utoljára édesapjával beszélt telefonon, akinek jelezte, hogy picit később ér haza. Azóta családja semmit nem tud a lányról, nővére most egy halottlátóhoz fordult, aki megdöbbentő dolgokat állít a lány eltűnéséről.

10 éve tűnt el

Bangó Margaréta Gizellának több mint tíz éve, 2013. október 4-én veszett nyoma, családja azóta nem találja sehol. A kislány a salgótarjáni Acélgyári úton álló iskolába járt, eltűnése napján az utolsó tanóra után osztályfőnöke telefonjáról hívta fel Cereden élő édesapját.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Édesapját hívta

Engedélyt kért tőle, hogy egy későbbi busszal mehessen haza, és előtte meglátogathassa az iskola utcájában élő testvérét. Hozzájuk azonban már nem ért oda, nyomtalanul eltűnt. Bár egy szemtanú aznap délután látta az Eszminek becézett lányt a buszmegállóban ülni, a később kikérdezett buszsofőrök mindegyike azt mondta, hogy a kislány nem szállt fel a buszra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azonnal keresni kezdték

Eszmi családja az eltűnés után mindössze pár órával azonnal keresni kezdte a kislányt, és a rendőrséget is értesítették, akik szintén azonnal nekiálltak a tanúk, például a buszsofőrök kihallgatásához. Mindhiába, senki nem tudott semmit.

Nem adja fel

Az eltűnt lány testvére, Niki korábban már elmesélte, hogy a kislány eltűnése után hetekig gyalog jártak mindenhova, mindent átkutattak, mindenkivel beszéltek, de nem kerültek közelebb a rejtélyes eltűnés megoldásához. A család, és legfőképpen a gondoskodó testvér, Niki, 10 év elteltével sem adja fel, hogy megtalálja testvérét.

Halottlátóval is keresték

Niki folyamatosan életben tartja az internetes keresést, új és új információkat próbál átadni a rendőrségnek, most pedig úgy döntött, hogy tíz év elteltével újra felkeres egy médiumot. Korábban már több ízben is járt halottlátónál, és mindig ugyanazt a választ kapta: testvére már nincs az élők sorában.

Nem adja fel a keresést

A szíve mélyén Niki is így érzi, de azt is fontosnak tartja, hogy testvére maradványaira rábukkanjon, hogy méltó módon eltemethesse. „Addig fogjuk keresni, míg meg nem találjuk!”

A maglódi ügyben is közreműködött

Niki nemrég Kiss Kató halottlátóhoz fordult, aki korábban már több rejtélyes ügyben hathatós segítséget nyújtott. Az eltűnt maglódi vállalkozó, Pintér Gyula kapcsán például már 2020-ban elmondta, hogy négy embert érzékel, akik eltüntették a férfit, egy volt a gyilkosa, a másik három pedig a segítség. Kiss Kató szerint Pintér holtteste sosem fog előkerülni, olyan eltüntetési módot alkalmaztak. Idén nyáron végre elsőfokú ítélet is született a maglódi ügyben, a vállalkozó egyik ismerősét, B. Lászlót bűnpártolás alapesete miatt 1 év 9 hónap fogházbüntetésre ítélték, a gyilkosságot azonban nem tudták rábizonyítani, ahogy a test sem került elő a mai napig sem.

Egy autóba ülhetett be

A mostani szeánszon, Kiss Katónak sikerült kapcsolatba lépnie Eszmivel, a kislány megmutatta a léleklátónak, hogy mi történt azon a végzetes októberi napon. „Azt mutatja, hogy amikor ő a buszmegállóban volt, megállt mellette egy autó. Az autóban ült egy fiatal férfi, akit ismert. Nem mondom, hogy jól, de látásból igen. És a férfi azt mondta neki, hogy elviszlek. Ő nem sejtett semmi rosszat, semmi bajt, ezért ült be az autóba és ment el a férfival. Mentek egy olyan helyre, ahol egy másik férfival is találkoztak, az egy idősebb férfi” – mondta Kiss Kató a Borsnak.

Egy kútba dobhatták

Kiss Kató azt is látta, hogy az Eszmit elrabló férfi egy sötét autóval volt, és a kislányt egy házhoz vitte, aminek akkoriban piros volt a kapuja, az udvarban pedig egy piros autó állt. A halottlátó szerint Eszmit nem temették el,  hanem egy olyan kútba tették, ami azóta bedőlt. 

Kúttal álmodik

„Sokat álmodunk ezzel, hogy ő egy kútban van és hogy a kútban nincs víz, csak épp, hogy egy nagyon kicsi” – mondta döbbenten Niki, aki a léleklátón keresztül azt kérdezte meg testvérétől, hogy édesanyjukkal van-e. „Igen, vele” – hangzott a válasz. Niki most azon van, hogy találjon magának egy segítőt, aki a halottlátótól kapott információk alapján újra elkezdené keresni a testvérét. 

Nem segíti a kutatást a rendőrség?

Ő úgy érzi, hiába jár be folyamatosan a rendőrségre, hogy elevenítsék fel testvére keresését, nem foglalkoznak vele. „Még ők vannak felháborodva, hogy keresem őket” – mondta Niki, akinek most minden álma az, hogy egy magánnyomozótól, vagy eltűnt keresőtől kapjon segítséget, hogy tovább tudjon haladni a kereséssel.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Bangó Margaréta Gizella – Forrás: police.hu