Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban. A rendőrség tájékoztatása szerint 8-an meghaltak a balesetben. Cikkünk folyamatosan frissül…

Frissítés:

10:17 A rendőrség közleménye szerint a baleset térségében az autópálya Balaton felé tartó irányában jelentősen lelassult a forgalom, főként a nézelődő járművezetők miatt. Kérünk mindenkit, hogy fokozott óvatossággal, a szabályok betartása mellett, megfelelő követési távolságot tartva közlekedjenek a további balesetek elkerülése érdekében!

Megszólalt a mentőszolgálat

10:00 Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. A buszon 56-an utaztak, ebből 8-an a helyszínen életüket vesztették, 8-an súlyosabb és 40-en könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan utaztak a buszon

Elsődleges információk szerint a buszon több mint ötven ember utazott. Az érintett útszakaszt lezárták. Legkevesebb 8-an meghaltak.  A tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ennyire összetörött a busz

MTI/Mihádák Zoltán

Leterelik az autósokat a sztrádáról

A 70-es km-nél a járműveket a csomópontban kiterelik – írta az Útinform.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Oda-vissza hatalmas a dugó

Ha most indulna el

A Balaton déli szakaszáról a későbbiekben hazaigyekvők a 90-es km csomópontban inkább az Enying-Simontornya-M6-os autópálya útvonalat válasszák, vagy észak felé a 71-es-710-es-72-es-8-as főúton kerüljenek – javasolja az Útinform.

A busz

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

14 utast kellett kimenteni

Reggel 6 óra tájban a katasztrófavédelem azt közölte, hogy a tűzoltók 14 utast mentettek ki abból az autóbuszból, amely az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényénél, Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető irányban oldalával az árokba borult. A többi utas saját erejéből el tudta hagyni a járművet. Videó is készült a mentésről.

Legutóbb július végén volt súlyos baleset az M7-esen

Sérültek

A 8 halotton túl nyolcan súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben – írja a rendőrség honlapja, majd a mentők pontosították a számokat.

Drámai felvétel a roncsról

MTI/Mihádák Zoltán

Mentők tájékoztatása

A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokan érkeztek segíteni

MTI/Mihádák Zoltán

Magyar buszról van szó

A baleset hajnalban, 4 óra 55 perckor történt. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt – írta a rendőrség. A baleset miatt lezárták a főváros felé vezető pályát.

Átszakította a busz a korlátot

MTI/Mihádák Zoltán

Szörnyű állapotok

A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. Hasonló történt a magyar diákok évekkel ezelőtti olasz buszbaleseténél is.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán