Amputálni kellett a karját annak az asszonynak, akire egy nagytestű kutya támadt biciklizés közben. Az állat gazdája nyitva hagyta a kaput, az eb így tudott kiszökni az utcára. 

Megtámadta egy kutya

Egy 58 éves helyi asszony, 2022. szeptember 24-én reggel, biciklijével haladt Tázláron, a Kecskeméti utcában. Váratlanul, egy nagytestű kutya nekirohant a kerékpárjának. Az ütközés következtében a nő elesett a biciklivel, ami az állatból agresszív reakciót váltott ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megharapta a karját

A kutya ekkor ráharapott az asszony bal felkarjára. A környékbeliek azonnal a bajbajutott segítségére siettek, és többen azon kezdtek el dolgozni, hogy kiszabadítsák a végtagját az eb szájából. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megjelent a gazda

Idő közben a kutya gazdája is megérkezett és csatlakozott a segíteni próbálókhoz. Végül többük kitartó munkájának eredményeként sikerült elhúzni az állatot.

A kutyatámadás helyszíne

Forrás: police.hu

Amputálták a karját

A sérülthöz azonnal mentőt hívtak, az asszonyt kórházba szállították. Ám sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett a karja, hogy már nem lehetett megmenteni, amputálni kellett.

Nyitva hagyta a kaput

Az állat gazdáját életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 53 éves asszony elmondta, hogy elment otthonról a történtek előtt, és távozásakor nyitva hagyta a kaput. 

Kiszökött a kutya

Azonban nem gondolta, hogy kutyája kiszökhet az utcára, ugyanis zárható kennelben tartotta, amiből számára ismeretlen módon jutott ki az egyébként korábban jámbor természetű állat. Az asszonyt egy szomszéd értesítette arról, hogy az utcán kóborol házikedvence, ekkor pedig rögtön hazaindult, csakhogy mire odaért, már megtörtént a baj. 

Elaltatták a kutyát

A kutyát ebrendészeti telepre szállították és hatósági zárlat alatt tartották megfigyelésen. Gazdája a későbbiekben az elaltatásáról döntött, hogy ne árthasson másnak is. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték a rendőrök és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Figyelmeztet a rendőrség

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőre hívja fel minden állattartó figyelmét: mielőtt kiválasztaná leendő házikedvencét, tájékozódjon az állat fajtájának igényeiről, és mérje fel, hogy tudja-e ezeket biztosítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt javasolják 

  • Tervezze meg előre az állat szállításának, tartásának körülményeit, valamint szerezze be a szükséges engedélyeket, oltásokat és egyéb dokumentációkat.
  • Alakítsa ki a biztonságos, az állattartás szabályainak megfelelő életteret házikedvencének.
     
  • Ne feledje: felelőssége az állat teljes életére szól!

Kiemelt kép: ebben a ketrecben tartották a kutyát – Forrás: police.hu