A megalapozott gyanú szerint a 32 éves férfi a sértett gyerekei előtt hajtotta követte el a bántalmazást. Többek között emberölés kísérlet miatt kell felelnie.

Megsebesítette

A fiatal nő 2022. április 29-én az egyik debreceni óvodából tartott haza a gyerekeivel, amikor odalépett hozzájuk a volt élettársa. Vitatkozni kezdtek, majd a férfi elővett a zsebéből egy éles tárgyat, és a gyerekek szeme láttára többször megsebesítette a nőt. . A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meglépett

Ezt követően sietve elmenekült a helyszínről, mint később kiderült, egészen Budapestig utazott, számolt be róla honlapján a rendőrség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogatóparancs

A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene, amiről ő is tudomást szerzett, ezért jobbnak látta, ha feladja magát. Kezdetben súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ez azonban a nyomozás és a cselekmény pontos részleteinek feltárása során emberölés bűntett kísérletére módosult.

Meg is halhatott volna

A beszerzett orvosszakértői vélemények alapján a bántalmazás módja és eszköze alkalmas lehetett volna akár a sértett életének kioltására is. A férfi a nyakán, a hasán és a karján is többször megsebesítette volt élettársát, súlyos sérüléseket okozva ezekkel.

Kiskorú veszélyeztetése

A nyomozó hatóság továbbá megállapította, hogy a gyanúsított cselekménye alkalmas volt arra, hogy a gyerekek erkölcsi és mindenekelőtt érzelmi fejlődését veszélyeztesse, ezért kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt is felelnie kell.

Nem először bántotta

Az eljárás során arra is fény derült, hogy a férfi nem először bántotta a nőt. Több bizonyíték is alátámasztotta, hogy korábbi együttélésük során rendszeresen megverte a sértettet.

Kapcsolati erőszak

A gyanúsítás így újabb bűncselekményekkel, kapcsolati erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletével bővült.

Őrizetbe vették

Az egyébként budapesti lakos ellen őrizetbe vétele, majd letartóztatása mellett folyt a büntetőeljárás. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu